ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

23.11.10

Απαιτούνται ΟΝΟΜΑΤΑ και ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ από τους νέους Δημάρχους του Νομού Μεσσηνίας ...

Το μόνο που μπορούν να κάνουν, είναι να δώσουν ΟΝΟΜΑΤΑ και ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ στους Δημότες τους, για το ποιοι έβαλαν χέρι σε κρατικό χρήμα, παρουσιάζοντας ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ και ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
Στο… βαρέλι που θα παραλάβουν την 1η Ιανουαρίου και επίσημα, κάποιοι προκάτοχοί τους, έχουν «ξύσει και τον πάτο»…
Η εικόνα θυμίζει έντονα τα όσα έγιναν προεκλογικά με τις τελευταίες εθνικές εκλογές, με τους νέους Δημάρχους να …ανακοινώνουν …σχέδια κατά το «λεφτά υπάρχουν»…
Με την διαφορά ότι για αυτούς, δεν θα ... υπάρξει καμιά οικονομική βοήθεια, για τον απλούστατο λόγο, ότι κανείς σοβαρός χρηματοδότης δεν επενδύει σε μια «τελειωμένη ιστορία» όπως είναι τα οικονομικά των Δήμων του Νομού…
Συνεπώς θα είναι μονόδρομος, η άγρια φορολογία των δημοτών, με τους τελευταίους βέβαια λόγω του κεντρικού …Μνημονίου να μην μπορούν να πληρώσουν…

Και αν τους ακούσει κάποιος τους νέους Δημάρχους, τώρα που είναι νωρίς ακόμα με φρέσκιες τις δάφνες της εκλογικής τους επιτυχίας, θα ακούσει την …καρμπόν δήλωση «είμαι αισιόδοξος»…
Πάνε στον φουρτουνιασμένο ωκεανό των προβλημάτων, με βάρκα την ελπίδα και πολύ γρήγορα θα διαπιστώσουν ότι αυτή η ελπίδα έχει πεθάνει προ πολλού όταν προκάτοχοι τους, βίασαν ασύστολα τον … «Καποδίστρια»…
Το μόνο που μπορούν να κάνουν, είναι να δώσουν ΟΝΟΜΑΤΑ και ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ στους Δημότες τους, για το ποιοι έβαλαν χέρι σε κρατικό χρήμα, παρουσιάζοντας ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ και ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Η μόνη προσφορά στον τόπο τους που θα μπορέσουν να έχουν. Αν το θέλουν…
Διαβάστε περισσότερα...

22.11.10

Εμπρησμοί στην Μεταμόρφωση - ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ -Η ''ακτινογραφία'' του εμπρηστή στην Ελλάδα !

Σύμφωνα με την πρόσφατη Έρευνα ''Το προφίλ του εμπρηστή (10ετία 2000)'', η οποία έχει αναρτηθεί στο blog http://andrianos-firedepartment.blogspot.com/ ''ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΜΠΡΗΣΜΩΝ'', ο εμπρηστής, που δρα στην Ελλάδα κατά την τελευταία δεκαετία του 2000, έχει τα εξής χαρακτηριστικά, τα οποία σκιαγραφούν και το προφίλ του:
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΕΜΠΡΗΣΤΗ
* Άνδρας, ποσοστό (92,7%), Λευκός (97,5%), με κανονική σωματική διάπλαση (67,5%), ύψους από 1,60μ έως 1,70μ (45,7%)
* Ενήλικας (85,9%)
* Ελληνικής υπηκοότητας (87,5%)
* Άγαμος (50,8%)
* Ηλικίας από 18 έως 44 ετών (51,5%)
* Στοιχειώδους Εκπαίδευσης (71,5%)
* Εργαζόμενος (66,4%), ως Εργάτης (42,9%)
* Ανήκει στην Γενική Κατηγορία Επαγγελμάτων ''Τεχνίτες, Εργάτες και Χειριστές Μεταφορικών Μέσων'' (33,6%) Διαβάστε περισσότερα...

20.11.10

Ερώτημα - Υπήρχαν υποψήφιοι που έχουν καταδικαστεί στον Δήμο Πύλου –Νέστορος !

Το άρθρο 14 του Νόμου του Καλλικράτη, είναι σαφές. Δεν συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες, όσοι έχουν καταδικαστεί για κακουργηματικές πράξεις ή και για σοβαρά πλημμελήματα .
Οι επικεφαλείς των ψηφοδελτίων αν γνωρίζουν  οφείλουν να  μας ενημερώσουν γιατι ακούγονται …πολλές - πολλές φήμες !
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μαυρογυαλούρος ΠΟΤΕ δε θα πεθάνει !

Οι εκλογές τελείωσαν, οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι από την πρώτη του έτους αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους. Μια εκλογική μάχη τελείωσε έτσι όπως έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Όλοι έχουν παράπονα για τους σταυρούς που πήραν. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος. Πάντα αυτό γίνεται, τίποτε δεν άλλαξε. Ψηφίζονται και μετά το παίζουν παραπονούμενοι για να αποποιηθούν τις όποιες υποχρεώσεις δημιούργησαν οι ίδιοι με τα παρακάλια τους, την προεκλογική περίοδο.
Παλιό το κόλπο.
Παρακαλάω για σταυρό και μετά το παίζω ανεξάρτητος και αυτοδύναμος. Έτσι γίνεται πάντα. Ο μαυρογυαλούρος ΠΟΤΕ δεν θα πεθάνει στην Ελλάδα. Κανείς δεν δείχνει πουθενά ότι χρωστάει. Όλοι πιστεύουν ότι πήγαν εκεί με την αξία τους. Ότι κανείς ...........δεν τους βοήθησε. Οι μισοί και παραπάνω βέβαια δεν έχουν ιδέα πως εξελέγησαν. Μαύρα μεσάνυχτα.
Υπάρχουν βέβαια και ελάχιστες εξαιρέσεις που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα
Κάποιοι βέβαια που σέβονται τον κόσμο και μετά τον εαυτό τους έκαναν τον κόπο και έστω και τυπικά ευχαρίστησαν τον κόσμο με μια δημόσια δήλωση σε κάποιο τοπικό μέσο. Ειδική αναφορά άξιας συγχαρητηρίων πρέπει να γίνει σε αυτούς που έκαναν το ίδιο ενώ δεν είναι στους εκλεγμένους. ΜΠΡΑΒΟ. Διαβάστε περισσότερα...

18.11.10

Σταυροί προτίμησης στον Δήμο Πύλου -Νέστορος - Συνδυασμός Γιώργου Χρονόπουλου !

Συνδυασμός  Γιώργου Χρονόπουλου 


Διαβάστε περισσότερα...

Σταυροί προτίμησης στον Δήμο Πύλου -Νέστορος - Συνδυασμός Αναστάσιου Τσορώνη !

Συνδυασμός Αναστάσιου Τσορώνη
Διαβάστε περισσότερα...

Σταυροί προτίμησης στον Δήμο Πύλου -Νέστορος - Συνδυασμός Δημήτρη Καφαντάρη !


Συνδυασμός Δημήτρη Καφαντάρη !
Διαβάστε περισσότερα...

Φάγανε – Φάγανε …Αθάνατε Μαυρογιαλούρε !

Πάσα ομοιότης με σημερινά πρόσωπα είναι τυχαία !
Διαβάστε περισσότερα...

Κε Καφαντάρη… Βάλτε τοποτηρητή στον Δήμο Παπαφλέσσα !

Κε Καφαντάρη -Για την πλήρη διαφάνεια του δήμου και προκειμένου να νωρίζετε επακριβώς τι παραλαμβάνετε στις 2 Ιανουαρίου από τον καταργούμενο δήμο Παπαφλέσσα πρέπει εδω και τώρα να ορίσετε τοποτηρητή στον Δήμο όπως έπραξε χθες ο συνάδελφος σας νεοεκλεγείς στον Δήμο της Αθήνας Γιώργος Καμίνης. Ο τοποτηρητής πρέπει να ενημερωθεί λεπτομερώς για όλες τις υποχρεώσεις του δήμου ώστε με την επίσημη έναρξη των καθηκόντων σας να γνωρίζετε επακριβώς τι συμβαίνει και τι παραλαμβάνεται στον πολύπαθο δήμο μας . Διαβάστε περισσότερα...

17.11.10

Το παραλήρημα του Δικτάτορα



Διαβάστε περισσότερα...

Πολυτεχειο 1973 - 37 χρόνια μετά !



Διαβάστε περισσότερα...

15.11.10

Κε Καφαντάρη ώρα για διαχειριστικό έλεγχο στον Δήμο Παπαφλέσσα !

Δεν υπονοούμε τίποτα αλλά υπάρχουν …μελανά σημεία !
Κε Καφαντάρη συγχαρητήρια για την πανηγυρική εκλογή σας αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Ας αρχίσουμε λοιπόν από τα …μελανά σημεία της δημοτικής αρχής Ψώνη .
Μετά τις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 έφθασε ονομαστική χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ ύψους 230.000 ευρώ σε τρείς δόσεις με αιτιολογία την άμεση ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων διαμερισμάτων Μεταμόρφωσης-Μανιακίου και Παπαφλέσσα . Η Μεταμόρφωση από αυτά τα χρήματα δεν είδε …ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ . Σαν κάτοικοι της Μεταμόρφωσης έχουμε ρωτήσει αρκετές φορές που χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα χρήματα αλλά απάντηση δεν έχουμε πάρει .
Σε αίτηση της Προέδρου του Τ/Σ Μεταμόρφωσης Γαρυφαλιάς Μανιάτη αν χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα χρήματα και μάλιστα εν αγνοία της ο δήμαρχος κος Περικλής Ψώνης απάντησε εγγράφως πως από τα χρήματα που δικαιούταν η Μεταμόρφωση διέθεσε 40.000 ευρώ για το έργο αλλαγή δικτύου ύδρευσης από Δεξαμενή έως το Δημοτικό σχολείο Μεταμόρφωσης .Εδώ όμως έρχεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου που σε έγγραφη αίτηση της κας Μανιάτη απαντά δια …χειρός της τέως Περιφερειάρχη κας Αβούρη ότι το συγκεκριμμένο έργο έχει πληρωθεί από την Περιφέρεια μέσω του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ » με χρηματοδότηση 57.400 ευρώ .
Τελικά μπορούμε να μάθουμε από ποιόν πληρώθηκε το συγκεκριμένο έργο ;
Συνεχίζουμε …στην ίδια έγγραφη απάντηση ο κος Ψώνης αναφέρει ότι το ποσό των 35.000 μεταφέρθηκε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για ….γεώτρηση στο Βλαχόπουλο και ότι μετέφερε χρήματα από την συγκεκριμένη χρηματοδότηση για ….πυρασφάλεια στον Μαγκλαβα και στο Τ.Δ Μαργελίου που σημειωτέον δεν είναι .Πυρόπληκτο .Ρωτάμε λοιπόν με ποιο δικαίωμα ο κος Ψώνης και η παρέα του στον δήμο καταστρατηγεί τις ονομαστικές χρηματοδοτήσεις που δόθηκαν με συγκεκριμένο σκοπό (άμεση ανασυγκρότηση πυροπλήκτων διαμερισμάτων ) και τελικά τα υπόλοιπα 130.000 ευρώ που χρησιμοποιήθηκαν και για ποιο σκοπό .Αφού ο κος Ψώνης …κωφεύει περιμένουμε από την δημοτική σας αρχή ( μετά από διαχειριστικό έλεγχο που θα διατάξετε ) να μας ενημερώσει για την διάθεση των χρημάτων και ποία έργα έγιναν στις πυρόπληκτες περιοχές . Σύντομα όμως θα επανέλθουμε με νέα ερωτήματα Διαβάστε περισσότερα...

12.11.10

Στη φυλακή για υπεξαίρεση, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος...

Ζούμε σε μια εποχή, που επιβιώνουν οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, τα ΛΑΜΟΓΙΑ και οι ΚΛΕΦΤΕΣ!
Η κοινωνία, αυτούς έμαθε να ψηφίζει και να εκλέγει.....
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΡΕΠΤΗΣ ΤΗΣ!
Γράφει η Πόπη Σουφλή –
Από το http://newsmessinia.blogspot.com
Η τριετής στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων τινάζει στον αέρα την εκλογική διαδικασία.Ο υποψήφιος Δήμαρχος γνώριζε και σιώπησε προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις ψήφους του υποψηφίου του!!! (;;;)
Το άρθρο 14 του Νόμου του Καλλικράτη, είναι σαφές. Δεν συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες, όσοι έχουν καταδικαστει για κακουργηματικές πράξεις ή και για σοβαρά πλημελλήμματα   .
Για ...κάποιους υποψήφιους δημάρχους όμως, αυτά είναι "ψιλά γράμματα", αφού προκειμένου να εισπράξουν το μέγιστο των ψήφων ενόψει εκλογών, διαστρεβλώνουν την αλήθεια, ακροβατώντας σε τεντωμένο σχοινί, στο πολιτικό, νομικό και ηθικό μέρος των εκλογών.
Έτσι, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, που την 1η Νοεμβρίου 2010, καταδικάστηκε από το Τριμελές Κακουργοδικείο Αθηνών σε επταετή φυλάκιση και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, αντί να εξαιρεθεί του ψηφοδελτίου του υποψήφιου δημάρχου, το γεγονός απεκρύβει επιμελώς και με επικοινωνιακά ....
τρυκ δικαιολογήθηκε η εξαφάνισή του από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις.
Ασχέτως της καταδίκης του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου, ο υποψήφιος δήμαρχος, έχει περιπέσει σε σωρεία παρανομιών πολιτικών, νομικών και ηθικών παραπτωμάτων, καθώς:
1. Όφειλε να έχει εξαιρέσει από το ψηφοδέλτιό του, τον καταδικασθέντα για κακουργήματα υποψήφιό του, καθώς στερήθηκε λόγω μεγάλης υπεξαίρεσης (170.000.000 εκατομ. δρχ) τα πολιτικα του δικαιωματα.
2.Δεν νοείται άγνοια της καταδίκης του υποψηφίου του, όποιους λόγους κι αν επικαλεσθει για να δικαιολογηθεί ο ίδιος και ο υποψήφιός του.
3. Θεωρείται δεδομένο, ότι ο υποψήφιος δήμαρχος, έκρινε ότι η σοβαρότατη αυτή εξέλιξη του υποψηφίου του,μπορούσε να τινάξει στον αέρα την προεκλογική του προσπάθεια και να στρέψει τους ψηφοφόρους σε άλλους συνδυασμούς.
Γι αυτό, ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ παραποίησε την... εξαφάνιση του υποψηφίου του και έδωσε άλλες αιτιολογίες, που θα προκαλούσαν την συμπάθεια των ψηφοφόρων.
Έτσι, τις αρνητικές φήμες που κυκλοφορούσαν, τις μετέτρεψε τεχνιέντως σε ...θετικές, προσπαθώντας να περιορίσει όσο είναι δυνατόν, τις δυσμενείς επιπτώσεις.
Είναι δυνατόν όμως για χάρη της κατάκτησης της εξουσίας, να αποσοβήσεις το γεγονός ότι ένας υποψήφιός σου, δεν καταδικάστηκε π.χ. για προσωπικά χρέη, κάτι που θα μπορούσε πιθανόν να τον κάνει συμπαθή στα μάτια των ψηφοφόρων, σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία, αλλά γιατί υπεξαίρεσε τον αγώνα των συναδέλφων του στο ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΑΜΕΙΟ;
Φαίνεται όμως, πως είναι, αφού οι πολίτες - ψηφοφόροι, κλείνουν τα μάτια μπροστά στην ΑΠΑΤΗ, όταν αυτή παρουσιάζεται ενδεδυμένη με τον μανδύα της κουλτούρας, της άριστης χρήσης της γλώσσας και της διαστρέβλωσης της αλήθειας που καλύπτεται κάτω από τόνους εκβιασμων, τρομοκρατίας και χρηματισμού των ψηφοφόρων.
Ζούμε σε μια εποχή, που επιβιώνουν οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, τα ΛΑΜΟΓΙΑ και οι ΚΛΕΦΤΕΣ!
Η κοινωνία, αυτούς έμαθε να ψηφίζει και να εκλέγει.....
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΡΕΠΤΗΣ ΤΗΣ!


Διαβάστε περισσότερα...

9.11.10

Μεγάλη επιτυχία για την Μεταμόρφωση – Στους 3 δημοτικούς συμβούλους έβγαλε τους 2

Νέα άφθαρτα πρόσωπα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Νέου μας Δήμου !!
ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ !
Μεγάλη επιτυχία για την Μεταμόρφωση στις εκλογές της περασμένης Κυριακής για τον νέο δήμο Πύλου –Νέστορος Από τους τρείς δημοτικούς συμβούλους που δικαιούται στον Νέο δήμο σαν τέως Δήμος Παπαφλέσσα οι δύο είναι από την Μεταμόρφωση . Με τον πρωτεύσαντα συνδυασμό του Δημήτρη Καφαντάρη εκλέγεται ο Αστυνομικός Νικόλαος Βάγγαλης μαζί με τον με τον Γιατρό Άγγελο Χρονά από το Βλαχόπουλο και από τον συνδυασμό του Τάσου Τσορώνη εκλέγεται ο Δημήτρης Γαιτάνης με μεγάλη διαφορά από τον Δεύτερο Βλαχοπουλαίο Αριστομένη Αβραμόπουλο.
Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί κόλαφο για την ηγετική ομάδα του απερχόμενου δημάρχου Περικλή Ψώνη ( καθώς και για τον ίδιο που «πάτωσε στις Περιφερειακές εκλογές ) που διαχειρίστηκε τις τύχες του Καποδιστριακού δήμου Παπαφλέσσα τα τελευταία 12 χρόνια με αποτέλεσμα η Μεταμόρφωση να ζήσει ….Πέτρινα χρόνια .
Είναι χαρακτηριστικό ότι από όλη την ομάδα τους ΔΕΝ ΕΞΕΛΕΓΗ ΚΑΝΕΝΑΣ στον Νέο Δήμο Πύλου –Νέστορος ,πρόκειται για μια συντριβή που δεν έχει προηγούμενο στις τοπικές εκλογικές αναμετρήσεις . Το μόνο παρήγορο για αυτούς είναι ότι « ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ » να βγάλουν Πρόεδρο της Τοπικής μας Κοινότητας τον Κοντό Γεώργιο στον οποίο ευχόμεθα …..μακροημέρευση στην θητεία του και ………ΠΟΛΛΑ –ΠΟΛΛΑ ……..ΕΡΓΑ Διαβάστε περισσότερα...