ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

2.11.11

Γ.Κανελλόπουλος – Δ.Καφαντάρης για προγράμματα του Δήμου Πύλου - Νέστορος !

Η Δ.Ε Παπαφλέσσα στο επίκεντρο !!
Σήμερα, 2-11-2011 ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιώργο Κανελλόπουλο.
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την δημιουργία ενός ανταγωνιστικού μοντέλου αγροτικής οικονομίας προσανατολισμένου στην παραγωγή ποιοτικών και επώνυμων προϊόντων, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για θέματα που αφορούν την χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Πιο συγκεκριμένα ζητήθηκε η συνδρομή του κ. Κανελλόπουλου για την θετική αξιολόγηση των φακέλων που υποβάλει ο Δήμος Πύλου Νέστορος στο πρόγραμμα: «Αγροτική ανάπτυξη της Ελλάδας, 2007-2013, Αλέξανδρος Μπαλτατζής» καθώς πρόκειται για έργα που θα τονώσουν την τοπική οικονομία βελτιώνοντας τις συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής αλλά και έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Οι φάκελοι που θα κατατεθούν αφορούν έργα στις περιοχές παρέμβασης του άξονα 3 του προγράμματος «Αγροτική ανάπτυξη της Ελλάδας, 2007-2013, Αλέξανδρος Μπαλτατζής», που για τον Δήμο Πύλου Νέστορος είναι η Δ.Ε. Παπαφλέσσα και η Δ.Ε. Χιλιοχωρίων.
Πρόκειται :
1. Για βελτίωση αγροτικής οδοποιίας (αφορά μόνο πυρόπληκτες περιοχές που είναι οριοθετημένες με αντίστοιχο Φ.Ε.Κ. μετά τις 1-1- 2007) και αθλητική υποδομή στη Δ.Ε. Παπαφλέσσα
2. Βελτίωση αρδευτικών δικτύων και ποδοσφαιρικού γηπέδου στη Δ.Ε. Χιλιοχωρίων.
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τις προτάσεις του Δήμου Πύλου-Νέστορος ώστε να μπορέσουν να εγκριθούν.