ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

6.5.16

AJIZEI ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ !!! Οι «Μητέρες του Ιτουσαϊνγκό» παλέυουν ενάντια στο «Roundup» της Μονσάντο !

Monsanto1 Γράφει η Βέρα Σιατερλή

Προσοχή, οι φωτογραφίες στο τέλος είναι εφιαλτικές

Το περασμένο Σαββατοκύριακο διοργανώθηκαν σε αρκετές πόλεις του κόσμου πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στη δράση του περιβόητου πολυεθνικού μονοπωλίου στο χώρο της βιοτεχνολογίας και των γενετικά τροποποιημένων σπόρων Μονσάντο. Στο επίκεντρο βρέθηκαν όχι μόνο οι πιθανοί κίνδυνοι από τη χρήση αυτών των γενετικά τροποποιημένων σπόρων αλλά και οι φονικοί κίνδυνοι που κρύβει ο τρόπος καλλιέργειάς τους και κυρίως οι αεροψεκασμοί με το παρασιτοκτόνο που παρασκευάζει η εταιρεία.
Αντιδράσεις για τη δράση και τις τακτικές της πολυεθνικής
Οι κινητοποιήσεις ήρθαν να προστεθούν στις αυξανόμενες τα τελευταία χρόνια διεθνείς αντιδράσεις για τη δράση της Μονσάντο.
Στο Βιετνάμ, σημειώνονται σφοδρές αντιδράσεις στο ενδεχόμενο εισόδου στη χώρα αυτή, της εταιρείας που ευθύνεται για το διαβόητο «Πορτοκαλί Παράγοντα» που χρησιμοποιούσε ο αμερικανικός στρατός στη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.
Στην Ινδία, η εταιρεία καταγγέλλεται για τακτικές που οδηγούν σε πλήθος αυτοκτονιών ντόπιων μικροκαλλιεργητών, ενώ και στο Μεξικό οι αγρότες αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο δραστηριοποίησης της πολυεθνικής στη χώρα.
Η εταιρεία που γεννά τη φρίκη
Στην Αργεντινή, τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό γενετικά τροποποιημένων σοδειών στον κόσμο, η δράση της Μονσάντο έχει τρομακτικές συνέπειες. Μία ομάδα γυναικών οι «Μητέρες του Ιτουσαϊνγκό» παλεύουν ενάντια στους αεροψεκασμούς με το παρασιτοκτόνο «Roundup» που παρασκευάζει η εταιρεία, ως ενισχυτικό της καλλιέργειας των γενετικά τροποποιημένων σπόρων «Roundup Ready».
Οι κάτοικοι αρκετών περιοχών της Αργεντινής καταγγέλλουν ότι στις περιοχές που διενεργούνται οι αεροψεκασμοί, το ποσοστό των καρκίνων είναι 40 φορές μεγαλύτερο από τον εθνικό μέσο όρο. Εξάλλου, όπως αποδεικνύουν και οι συγκλονιστικές φωτογραφίες που ακολουθούν, οι τερατογεννήσεις και οι δυσπλασίες στις ίδιες περιοχές έχουν επίσης αυξηθεί κατακόρυφα.
Στενές σχέσεις με τις αμερικανικές κυβερνήσεις
Η Μονσάντο, μία πολυεθνική με έδρα τις ΗΠΑ και ιστορία 112 ετών, μονοπωλεί την παγκόσμια αγορά βιοτεχνολογίας, κατέχοντας το ποσοστό 27% της αγοράς σπόρων με τζίρο 7,3 δις δολάρια ετησίως. Πρόκειται για ένα από τα δύο μεγαλύτερα βιομηχανικά μονοπώλια στον πλανήτη (το άλλο είναι η Microsoft), καθώς προμηθεύει την παγκόσμια αγορά με το 86% των σπόρων. (ΦΡIΚΗ!!!)
Η εταιρεία έχει στενούς δεσμούς με τις εκάστοτε κυβερνήσεις των ΗΠΑ, δαπανώντας εκατομμύρια δολάρια ετησίως για να έχει πρόσβαση σε βουλευτές και των δύο μεγάλων αμερικανικών κομμάτων, ώστε να εξασφαλίζει πολιτικές και νόμους που θα προασπίζουν τα συμφέροντά της.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο Μάρτιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, υπέγραψε το νομοσχέδιο με τον τίτλο «Παροχή Διασφάλισης σε Αγρότες» που πολλοί ειρωνικά ονόμασαν «Νόμο Προστασίας της Μονσάντο». Ο λόγος ήταν ότι με το νόμο αυτό το υπουργείο Γεωργίας και τα ομοσπονδιακά δικαστήρια των ΗΠΑ έχασαν όσες δυνατότητες είχαν να σταματήσουν την χρήση γενετικά τροποποιημένων σπόρων, ακόμη και αν υπάρχουν ενδείξεις για κίνδυνο στη δημόσια Υγεία.
mosando2
Αργεντινή: Μία γυναίκα και ο γιος της, με σοβαρά προβλήματα υγειας, πιθανόν από τους ψεκασμούς της Μονσάντο.
mosando
Αργεντινή: Ένα 5χρονο κορίτσι με δερματικές παθήσεις έχει τριχωτές κρεατοελιές σε όλο το σώμα του που οι γιατροί δεν μπορούν να εξηγήσουν. Αν και είναι αδύνατο για τη διάγνωση της νόσου, οι γιατροί έχουν συμφωνήσει σε αυτό το είδος των συγγενών ανωμαλιών, θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα των αγροχημικών. Στην επαρχία Chaco, τα παιδιά έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να γεννηθούν με φρικτές γενετικές ανωμαλίες που προκύπτουν από τη βιοτεχνολογία η οποία διευρύνετε δραματικά στην γεωργία της Αργεντινης.
mosando3
Αργεντινή: Δίχρονο κοριτσάκι γεννήθηκε με πολλαπλές διαταραχές των εσωτερικών οργάνων και πολύ σοβαρές αναπηρίες. Οι γιατροί είπαν στη μητέρα Sylvia Achaval, ότι η ασθένειά της προκλήθηκε από τη δράση (Monsanto) αγροχημικών προϊόντων, αν και είναι δύσκολο να προσδιοριστεί επιστημονικά η σχέση μεταξύ εκατό τοις εκατό ορισμένες χημικές ουσίες και καρκίνους, και άλλες συγγενείς ανωμαλίες.
Οι γιατροί τονίζουν ότι με τα ευρήματά τους στο εσωτερικό των προτύπων χρήζει μιας σοβαρής κυβερνητική έρευνα. “Μου είπαν ότι η αιτία της νόσου, μολυσμένο νερό, επειδή το όλο περιβάλλον (ενδιαιτημάτων) είναι ποτισμένο έντονα με τοξικές χημικές ουσίες,» είπε η κ. Achaval.
mosanto4
Αργεντινή: Πρώην εργαζόμενος στους αεροψεκασμούς της Μονσάντο, με σοβαρά προβλήματα υγείας πλέον
mosanto5
Αργεντινή: Μία γυναίκα που έχασε το παιδί της από ηπατική ανεπάρκεια μπροστά σε πανό που καταγγέλλει τη Μονσάντο


Πηγή