ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12.10.19

ΧΩΡΑ : Άρχισε το παλαιότερο πανηγύρι της Μεσσηνίας !ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΑΙΤΗ !

Με την έναρξη την εμποροπανήγυρης της Χώρας, της μεγαλύτερης και παλαιότερης στη Μεσσηνία, πραγματοποιήθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια η καθιερωμένη πανηγυρική λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων του Πολιούχου και Προστάτη της Χώρας, Αγίου Δημητρίου του Χωραϊτη.
Με πλήθος πιστών, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κκ Χρυσόστομου και σύσσωμου του ιερού κλήρου της περιοχής, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα ο πανηγυρικός εσπερινός, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στη Χώρα.
Εν συνεχεία ακολούθησε πανηγυρική λιτανεία της Ιερής Εικόνας και των Αγίων Λειψάνων του Μάρτυρος, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατάληξη στο ιστορικό ναϋδριο του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου βρίσκεται  η εμποροπανήγυρις.
Τη λιτανεία συνόδευσε η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Στην θρησκευτική εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος,  Παν. Καρβέλας ο τέως δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης ο επικεφαλής του συνδυασμού "Νέστωρος Σοφία " Δημ.Βρεττάκος μέλη του Δημοτικού και του Τοπικού Συμβουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στ.Αναστασόπουλος  οι βουλευτές Μεσσηνίας της Ν.Δ Περ.Μαντάς και Γ.Λαμπρόπουλο, Η Περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα Αντωνία Μπούζα  ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας Ηλ.Αξιοτόπουλος  ,εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και πλήθος πιστών
Τα λείψανα του Αγίου και η εικόνα θα παραμείνουν στο εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου για προσκύνημα μέχρι και τη λήξη της εμποροπανήγυρης.