ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

2.2.10

Τάσος Τσορώνης – Η Βοιδοκοιλιά θα καθαριστεί

Η Βοϊδοκοιλιά θα καθαριστεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, η οποία θα καθαρίσει και οχετούς ομβρίων και θα κάνει βελτιώσεις σε δρόμους της Πυλίας και της Τριφυλίας. Αυτά αποφασίστηκαν σε αυτοψία που πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή, σε περιοχές των Δήμων Μεθώνης, Πύλου και Νέστορος, όπου και είχε συναντήσεις με τους δημάρχους, ο αντινομάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο συντήρησης έργων Γιάννη Κωνσταντόπουλο.
Στο Δήμο Μεθώνης μαζί με το δήμαρχο Ηρακλή Μιχελή διαπίστωσαν τα προβλήματα με σωληνωτούς οχετούς στο δρόμο Μεθώνης - Φοινικούντας και τις κατολισθήσεις στην περιοχή της Φοινικούντας. Tα προβλήματα αυτά αποφασίστηκε να αποκατασταθούν άμεσα από τα μηχανήματα της Νομαρχίας.
Στο Δήμο Πύλου ο δήμαρχος Γιώργος Χρονόπουλος ενημέρωσε ότι υπάρχουν προβλήματα με πλακοσκεπείς οχετούς στην εθνική οδό κοντά στο “Μηδέν“ και αποφασίστηκε να αποκατασταθούν άμεσα.
Στο Δήμο Νέστορος μαζί με το δήμαρχο Τάσο Τσορώνη επισκέφτηκαν τους χειμάρρους Ξερολάγκαδο και Σέλλα, που από φέτος δεν χρησιμοποιήθηκαν ως αποδέκτες ελαιοτριβείων. Στο Ξερολάγκαδο υπήρχαν καλάμια και ξύλα και αποφασίστηκε να καθαριστούν άμεσα, είτε από μηχανήματα της Νομαρχίας, είτε μισθώνοντας μηχανήματα ιδιωτών. Αποφασίστηκε, επίσης, να γίνει παρέμβαση από τη Ν.Α. στο γεφύρι στην εκβολή του Ξερολάγκαδου, από το Πετροχώρι στη Βοϊδοκοιλιά. Η παρέμβαση θα αφορά τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της αισθητικής του. Τέλος, αποφασίστηκε να καθαριστεί και η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της τουριστικής προβολής του νομού.
“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 02/02/2010