ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

10.4.17

Αγροτικοί Σύλλογοι Μεσσήνης - Χανδρινού ! Η ανάρτηση των δασικών χαρτών είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ανάρτηση των δασικών χαρτών είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Προσθέτουν νέα προβλήματα στις ήδη πολύ δύσκολες ζωές μας από τα χαρατσώματα και τη βαριά φορολογία.
 
Πρόκειται για ακόμα ένα φοροεισπρακτικό μέτρο που μας οδηγεί μια ώρα γρηγορότερα στο ξεκλήρισμα. Άλλωστε είναι ένα από τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα τυχόν επενδυτών (μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλοβιομήχανοι) ως προς τη χρήση γης, σε βάρος του μικρομεσαίου αγρότη και του μικρού κλήρου. Θέλουν ξεκάθαρο το τοπίο για να κάνουν εύκολα τις μπίζνες τους. Ο καημός τους δεν είναι η προστασία των δασών, αλλά πως τελικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα θα δραστηριοποιηθούν μέσα στα δάση. Για αυτό εδώ και δεκαετίες φέρνουν απανωτούς νόμους για να αποχαρακτηρίζουν εκτάσεις διευκολύνοντας την κατασκευή ξενοδοχείων και άλλων κερδοφόρων επιχειρήσεων. Νομιμοποιούν τους μεγαλοκαταπατητές και ζητάνε από τους φτωχούς αγρότες να πληρώσουν για άλλη μια φορά την "νύφη". Ενδεικτικό αποτελεί το άρθρο 6 του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, που είναι φωτογραφική διάταξη που επιτρέπει να γίνουν οικόπεδα και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες χορτολιβαδικές εκτάσεις σε όλα τα νησιά που εδώ και δεκαετίες προστατευόντουσαν με τη δασική νομοθεσία.

Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών που προωθείται  εδώ και χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και την ΚΑΠ.
Αυτά τα αποτελέσματα τα νιώθουμε στο πετσί μας οι μικρομεσαίοι αγρότες. Καμία αυταπάτη δεν έχουμε πια. Όταν μιλούν για ανάπτυξη, εμάς μας περιμένει φτωχοποίηση. Όταν μιλούν για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, μας περιμένει γρήγορο ξεκλήρισμα. Να σκεφτούμε ότι για το στόχο της ανταγωνιστικότητας εφαρμόζουν εκατοντάδες μέτρα και την ΚΑΠ. Η ανταγωνιστικότητα τους σημαίνει ότι οι μεγάλοι θα γίνουν μεγαλύτεροι και οι μικροί φτωχότεροι, περισσότεροι και ξεκληρισμένοι. Καμία αμφιβολία ότι η ανάπτυξη που επαγγέλλονται δεν θα φέρει σε εμάς καλύτερες μέρες.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να οργανώσουν τον αγώνα τους, μέσα από συλλόγους, μέσα από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου. Η οργάνωση των αγροτών και ο αγώνας τους είναι η δύναμή τους. Ότι κερδίσαμε, το κερδίσαμε με κόπο! Αυτό έδειξαν οι μεγάλες πολυήμερες φετινές και περσινές κινητοποιήσεις μας, που δεν κατάφεραν ορισμένοι καλοθελητές να τις απαξιώσουν. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!!!

Οι αγρότες να κλείσουν τα αυτιά τους σε "όψιμους μεσσίες" που τους προτείνουν δήθεν λύσεις μέσα από δικαστικές αίθουσες. Ας σκεφτούμε ότι σε αυτά τα δικαστήρια - αγροτοδικεία μας σέρνουν χρόνια τώρα για τους αγώνες μας και μας καταδικάζουν. Το πρόβλημα είναι στους ίδιους τους νόμους και το κράτος τους, και όχι αν εφαρμόζονται οι νόμοι. Η αγωνία του αγρότη να μην γίνει προϊόν εκμετάλλευσης από φάμπρικες που θα τα κονομήσουν και δικηγορικά γραφεία. Αυτή η τακτική είναι άλλη όψη αυτών που μας πολεμάνε, που μας λένε να μην κλείνουμε τους δρόμους και να κάτσουμε στα σπίτια μας αποδεχόμενοι την σφαγή μας, που διαδίδουν ότι περνάμε καλά και δεν πληρώνουμε

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΜΑΣ

Να πάρουν πίσω όλους τους νόμους που στόχο έχουν να μας πάρουν τη γη, που με το ζόρι θρέφει την οικογένεια μας, την ίδια ώρα που στερούμαστε ακόμη και υγειονομικής περίθαλψης για τα παιδία μας.
•    Να ανασταλεί η ανάρτηση των δασικών χαρτών, να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις χωρίς επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων.
•    Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούν τα λαϊκά στρώματα από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος τους ανάγκασε να μπουν χωρίς δική τους ευθύνη. Το κράτος να λύσει τα θέματα με μηχανικούς-δικηγόρους-συμβολαιογράφους-τοπογραφικά χωρίς ένα ευρώ από την τσέπη μας.
•    Να αντιμετωπιστούν οι καταπατήσεις μεγαλοξενοδόχων, μεγαλοκατασκευαστών και επιχειρηματικών ομίλων. Καμία αναγνώριση τους.(ξενοδοχεία-βίλες-γήπεδα γκολφ)
·      Ριζική αναθεώρηση του πλαισίου, των κριτηρίων και των στόχων των δασικών χαρτών στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι των επιχειρήσεων.

Αγροτικοί Σύλλογοι Μεσσήνης - Χανδρινού
Απρίλης 2017