ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

16.2.18

Το Χατζή διασώζει το "Καμάρι του " ...


Χαρακτηρίστηκε διατηρητέο μνημείο !
 
Πριν δύο χρόνια, με επιστολή που απέστειλα στους αρμόδιους φορείς, ζήτησα να υπάρξει σχετική ευαισθησία για την αποκατάσταση και τη διάσωση του μνημείου «Βρύση Καμάρι» που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Χατζή Μεσσηνίας, και στο οποίο είχε συντελεστεί ένα πολιτιστικό «έγκλημα» κατά τη διάρκεια των εργασιών διάνοιξης της οδού Καζάρμας - Χώρας.

 Για το θέμα αυτό, είχα ζητήσει και τη συνδρομή του προέδρου της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του σεβασμού και της προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
 
Μετά από δύο χρόνια, νοιώθω ιδιαίτερη χαρά γιατί με σχετική απόφαση ΦΕΚ 288/22 Δεκ. 2017 το «Καμάρι» χαρακτηρίστηκε διατηρητέο μνημείο. 


Για το λόγο αυτό, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε ιστοσελίδες που ανέδειξαν το θέμα όπως : http://newsmessinia.blogspot.com/ και http://metamorfosis-messinias.blogspot.gr/2016/03/blog-post_28.html, στο Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη και στην Αντιδήμαρχο Γεωργία Παναγοπούλου για την παρουσία τους κατά τη συζήτηση του θέματος στο Υπουργείο Πολιτισμού, τους συμπατριώτες μου για τη συμπαράσταση και τη διάθεση βοήθειας και όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς για την ευαισθησία που επέδειξαν για τη διάσωση του μνημείου.

 Ευελπιστώ να υπάρξει η ανάλογη συνέχεια από τους αρμόδιους φορείς για την πλήρη αποκατάσταση και ανάδειξη του μνημείου, προκειμένου αυτό να αποτελέσει το ΚΑΜΑΡΙ της περιοχής μας. 

   Θερμές ευχαριστίες
                                                                                     
Λάμπρος Τζούμης
                                                                                      
Αντιστράτηγος ε.α.