ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

2.2.14

Έφυγε ο δρόμος στο Μηλιώτι !!!

Ανοιξε η γη από τη βροχή στην Μεσσηνία
Σημαντικές ζημιές προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις στη Μεσσηνία τόσο σε δρόμους, όσο και σε γέφυρες, ενώ σε κάποιες περιοχές διακόπηκε η κυκλοφορία.

Κλιμάκιο μηχανικών της περιφερειακής ενότητας μαζί με τον αντι-περιφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, πραγματοποίησαν αυτοψία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού.
Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στο δρόμο Αριστομένη - Μηλιώτη, περίπου 1,5 χλμ πριν το Μηλιώτη, όπου υπάρχει καθίζηση του οδοστρώματος. Από την αυτοψία των μηχανικών, διαπιστώθηκε πως η καθίζηση οφείλεται στις βροχοπτώσεις και πρόκειται για προβληματικό σημείο, αφού το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και τα προηγούμενα χρόνια.
Ο αντι-περιφερειάρχης έδωσε εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες για άμεση παρέμβαση με διάνοιξη αποστραγγιστικών τάφρων και αποκατάσταση του οδοστρώματος.
Στον επαρχιακό δρόμο Μεσσήνη - Στρέφι έχει υποστεί ζημιά η γέφυρα κι έχει εγκατασταθεί εργολαβία από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας για αποκατάσταση της ζημιάς.
Έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω των εργασιών που εκτελούνται και σήμερα θα γίνει τσιμεντόστρωση του οδοστρώματος και πλήρης αποκατάστασης της ζημιάς. Παρόλα αυτά, ο δρόμος θα παραμένει κλειστός για ένα πενθήμερο, έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί το οδόστρωμα πλήρως.
Επίσης, έχουν διαπιστωθεί ζημιές στον δρόμο Ριζόμυλος - Πύλος λίγο πριν την είσοδο της Πύλου και στο δρόμο Αμπελόφυτο - Χώρα, λίγο πριν την είσοδο της Χώρας, όπου θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.
Ήδη με εντολή του αντι-περιφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά όλοι οι μηχανικοί της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας κάνουν αυτοψία στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού, για να εξετάσουν την κατάσταση του οδοστρώματος.