ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

10.1.20

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ

Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας στο δρόμο για τους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, θα περιλαμβάνει και την ιστορική Πύλο.

Έπειτα από πρόταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.), ο Δήμος Πύλου-Νέστορος θα έχει την τιμή να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα στη γενέτειρα του πρώτου Έλληνα Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, την Πύλο. Ο Δήμος και η Ε.Ο.Ε. συνεργάζονται για τη διοργάνωση μιας μεγάλης εκδήλωσης στις 12 Μαρτίου του 2020, για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας τόνισε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για όλους τους δημότες Πύλου-Νέστορος το  γεγονός της συμπερίληψης της Πύλου στα μέρη από όπου θα διέλθει η Ολυμπιακή Φλόγα με Λαμπαδηδρομία για την έναρξη των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, στο Τόκυο. Είμαι βέβαιος ότι η επιλογή της Ε.Ο.Ε. δεν είναι τυχαία, καθότι η Πύλος είναι γενέτειρα του πρώτου Έλληνα Ολυμπιονίκη, Κωστή Τσικλητήρα, για τον οποίο είμαστε υπερήφανοι όλοι οι κάτοικοι του Δήμου μας και κατ’ επέκταση όλοι οι Έλληνες. Με μεγάλη χαρά αγκαλιάζουμε το γεγονός και με τα μέσα που διαθέτουμε θα υποστηρίξουμε την Ολυμπιακή Επιτροπή».

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στη λαμπαδηδρομία μπορούν να καταθέσουν το αίτημά τους στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου Πυλου -Νέστορος ή να αποστείλουν e-mail στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: dpylounestoros@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2723360230 (Αναστασία Γιαλλελή) και 2723360211 (Ελένη Καζάνα).

Το ελληνικό σκέλος της λαμπαδηδρομίας, θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Μαρτίου, με την φλόγα να καταλήγει στην Ιαπωνία για το εκεί, μεγάλο ταξίδι της.