ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

17.6.08

Γεωτρήσεις για νέα γέφυρα στη Μεταμόρφωση


Στελέχη του ΚΕΔΕ (Κεντρικού Εργαστηρίου Δημοσίων Εργων) του ΥΠΕΧΩΔΕ ήρθαν στη Μεσσηνία, για το θέμα των ερευνητικών γεωτρήσεων στη θέση Καμπύροβα της Μεταμόρφωσης, όπου προβλέπεται να κατασκευαστεί νέα γέφυρα.
Ειδικότερα, ο προϊστάμενος του Εργαστηρίου Γεώργιος Λιβάς και το στέλεχος της Υπηρεσίας Ιωάννης Σαβινόπουλος επισκέφθηκαν τον νομάρχη Δημήτρη Δράκο, παρουσία του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτη Γιαννακέα.
Συζήτησαν για τις ερευνητικές γεωτρήσεις που θα γίνουν στην περιοχή της κατασκευής της νέας γέφυρας στη θέση Καμπύροβα της Μεταμόρφωσης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μελέτη του τμήματος Τουλούπα Χάνια - παράκαμψη Μεταμόρφωσης - διασταύρωση προς Μεταξάδα, συνολικού μήκους 3,6 χιλιομέτρων.
Τα στελέχη του ΚΕΔΕ στη συνέχεια μετέβησαν στη θέση του έργου, μαζί με τον ανάδοχο μελετητή Νίκο Αναστασόπουλο και τον επιβλέποντα μηχανικό της ΔΤΥ, για να προβούν σε ερευνητική εργασία πεδίου, ώστε σύντομα, την επόμενη εβδομάδα, να αρχίσει η εξόρυξη των ερευνητικών γεωτρήσεων από το Εργαστήριο, οι οποίες θα προσφέρουν και ποιότητα εργασίας και μεγάλη οικονομία στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Το σύνολο των γεωτρήσεων ανέρχεται σε 13 αλλά οι ντόπιοι μιλούν για ασταθή και σαθρά πετρώματα και φοβούνται ότι αν τελικά παραμείνει αυτή η χάραξη ,σε περιόδους εντόνων βροχοπτώσεων θα έχουμε φαινόμενα κατολισθήσεων τύπου Τσακώνας