ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

15.2.11

Δήμος Πύλου - Νέστορος: Συναντήσεις 4 εμβληματικών πόλεων της Μεσογείου !!

Αντιπροσωπεία του Δήμου Πύλου-Νέστορος, με επικεφαλής το δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη και με τη συμμετοχή της Αντωνίας Τριχοπούλου -καθηγήτριας Διατροφολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών- θα μετάσχει στη συνάντηση των 4 εμβληματικών πόλεων της μεσογειακής διατροφής, η οποία θα γίνει στο Σιλέντο της Ιταλίας, από 24 έως 26 Φεβρουαρίου. Στην αντιπροσωπεία θα μετάσχουν επίσης εκπρόσωποι από τα υπουργεία Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης. Οπως σημείωσε χθες ο Δ. Καφαντάρης, πρόκειται για την τρίτη συνάντηση των εν λόγω πόλεων -έχουν ήδη προηγηθεί μία στη Σεφταουέν στο Μαρόκο και η δεύτερη στη Σορία στην Ισπανία, ενώ η 4η θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Κορώνη.
Ωστόσο, το Μάιο ο δήμαρχος προγραμματίζει να διοργανώσει ημερίδα στην Κορώνη, με εκπροσώπους από το υπουργεία Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης. Στόχος είναι να υπάρξει ευρύτερη ενημέρωση για την πρωτοβουλία αυτή, δεδομένου ότι -ως γνωστόν- η μεσογειακή διατροφή έχει εγγραφεί από την UNESCO στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Αϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ανθρωπότητας.
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΕΩΝ ΜΕ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΚΑΣΤΡΑ
Εξ άλλου, ο Δ. Καφαντάρης έκανε γνωστό ότι μετείχε -στα τέλη της περασμένης εβδομάδας- στη γενική συνέλευση εκπροσώπων της Ενωσης Ελληνικών Πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα, που έγινε στο υπουργείο Πολιτισμού. Στο δήμαρχο Πύλου - Νέστορος, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, προτάθηκε να μετέχει στο νέο Δ.Σ. της ένωσης. Ελευθερία