ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

15.2.11

Συνάντηση Δ. Καφαντάρη – Λιμεναρχών στην Πύλο !

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο του Δήμου Πύλου- Νέστορος ΜΕΤΑΞΎ του Δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη, του Προέδρου του ‘Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Ν. Τζάνε, του Διευθυντή της Κτηματικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Γ. Βλάχου και των Λιμεναρχών Καλαμάτας και Πύλου καθώς και των επαγγελματιών της περιοχής που δραστηριοποιούνται στη χερσαία ζώνη του λιμένος της Πύλου.
Σκοπός της σημερινής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πύλου- Νέστορος ήταν το να συζητηθούν θέματα αρμοδιότητας των προαναφερόμενων υπηρεσιών όπως α) η πορεία υλοποίησης της εξομοίωσης του Λιμένος της Κορώνης και της Φοινικούντας, β) η δημιουργία του συστήματος ασφαλείας ISPS του λιμένος της Πύλου με σκοπό να μπορεί να δέχεται βάσει των Διεθνών οδηγιών και προδιαγραφών κρουαζιερόπλοια, γ) η ολοκλήρωση του έργου ηλεκτροφωτισμού της παραλιακής ζώνης, και τέλος δ) η σύναψη προγραμματικής συμβάσεως ανάμεσα στον Δήμο της Πύλου και το Λιμενικό Ταμείο για την υλοποίηση της μελέτης ανάπλασης της παραλιακής ζώνης της Πύλου, ούτως ώστε να αποκτήσει μια καινούρια φυσιογνωμία συμβατή με το περιβάλλον και πιο θελκτική για τους επισκέπτες εφόσον δοθούν και οι ανάλογες εγκρίσεις από τα αρμόδια Υπουργεία……
Επιβεβαιώθηκε περίτρανα η καλή συνεργασία η οποία υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει ανάμεσα στον Δήμο Πύλου- Νέστορος και των ανωτέρω φορέων με γνώμονα πάντα το συμφέρον των πολιτών αλλά και την υλοποίηση των οραμάτων για ένα Δήμο σύγχρονο, ποιοτικό, εξωστρεφή και φιλόξενο έτσι ώστε η ανάπτυξη που είναι προσδοκία όλων μας να παίρνει σάρκα και οστά.
Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Δημήτριος Π. Καφαντάρης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ανέφερε τα εξής: «Έχοντας αναλάβει τα καθήκοντά μου ξεκινάω δυναμικά και θεωρώ άμεση ανάγκη την επίλυση όλων των ζητημάτων που εκκρεμούν σχετικά με το Λιμάνι της Πύλου και τη χρήση της μαρίνας. Επιδιώκω ο Δήμος μας να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο για την προσέλκυση κεφαλαίων, για την τουριστική του ανάπτυξη και την καλύτερη διαχείριση ώστε να μπορούμε όλοι να βλέπουμε το μέλλον της περιοχής μας και του νέου Καλλικρατικού Δήμου με την καλύτερη προοπτική. Βρίσκομαι καθημερινά κοντά στους επαγγελματίες και χαίρομαι που από αυτή τη στιγμή χτίζεται μια σημαντική σχέση ανάμεσα στο Δήμο μας και τους εκπροσώπους τόσο των Λιμενικών Αρχών και του Λιμενικού Ταμείου όσο και της Κτηματικής Υπηρεσίας, των καίριων φορέων που μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη των σκοπών μας».
Όλες οι πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνάντηση και δεσμεύτηκαν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για την καλύτερη υλοποίηση του σχεδιασμού.