ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

11.3.11

Συνάντηση Α.Σαμαρά - Δ. Καφαντάρη για θέματα του Δήμου Πύλου - Νέστορος !

Σήμερα, Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτριος Καφαντάρης συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Παναγιώτη Δαρσακλή (Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής) και Παναγιώτη Καρβέλα (Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης – Οικονομικών) επισκέφθηκε την Αθήνα πραγματοποιώντας συναντήσεις με κύριο θέμα την πορεία των έργων του Δήμου και την προώθησή τους.
Κατ’ αρχήν, ο Δήμαρχος μαζί με τους Αντιδημάρχους συναντήθηκαν με τον συνδημότη μας Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά και συζήτησαν διεξοδικά για τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί σχετικά με τα έργα τα οποία πρέπει να εκτελεστούν στα όρια του νέου Καλλικρατικού Δήμου Πύλου – Νέστορος. Ο κ. Καφαντάρης ενημέρωσε αναλυτικά για τις προτεραιότητές του οι οποίες είναι οι εξής:
Α) Το έργο κατασκευής νέου οδικού δικτύου «Καλαμάτα – Ριζόμυλος και Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη». Συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης της συντασσόμενης μελέτης από τη Διεύθυνση Μελετών Δημόσιας Οδοποιίας του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων για την ταχύτερη προώθηση του εν λόγω έργου.
Β) Αναπτύχθηκαν τα θέματα σχολικής στέγης (κατασκευή Γυμνασίου – Λυκείου Κορώνης, Παιδικός Σταθμός Πύλου, επέκταση Γυμνασίου – Λυκείου Πύλου, κατασκευή Νηπιαγωγείου Βλαχόπουλου, κλειστό γυμναστήριο στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Χώρας κ.α.) και εκπαίδευσης που έχουν προκύψει μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη.
Γ) Συζητήθηκε το ζήτημα της εκτέλεσης αθλητικών έργων όπως το Γήπεδο Κορώνης, το Γήπεδο Καλλιθέας, το Γήπεδο Σουληναρίου κτλ.
Δ) Έγινε αναλυτική ενημέρωση όσον αφορά τα έργα βιολογικού καθαρισμού και αποχέτευσης της Κορώνης, της Πύλου κτλ.
Ε) Αναφέρθηκαν τα θέματα ανάπλασης που είναι αναγκαία σε διάφορες περιοχές του Δήμου Πύλου – Νέστορος. Επιπλέον, συζητήθηκαν τα θέματα που εφάπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ όπως το έργο για την Αντικατάσταση Στεγάστρου του Ανακτόρου του Νέστορα, το έργο αποκατάστασης του αλληλοδιδακτικού Καποδιστριακού Σχολείου Μεθώνης, η ανάπλαση του Υδραγωγείου της Πύλου καθώς και άλλα αναπτυξιακά έργα τα οποία σχετίζονται με τα πολιτιστικά μνημεία της περιοχής.
Ο κ. Σαμαράς έμεινε πλήρως ευχαριστημένος από την ευρεία συζήτηση και εξέφρασε την πλήρη στήριξη και συμπαράστασή του στη Νέα Δημοτική Αρχή.
Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος κ. Καφαντάρης μαζί με τους κκ. Δαρσακλή και Καρβέλα πραγματοποίησαν συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Μπαζώτη – Μητσώνη Γεωργία καθώς και με τον συντοπίτη μας Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κανελλόπουλο Γεώργιο, με τους οποίους συζήτησαν διεξοδικά την προετοιμασία των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην Κορώνη στις αρχές Ιουνίου στα πλαίσια της συμμετοχής του Δήμου στις συναντήσεις των τεσσάρων εμβληματικών πόλεων για τη Μεσογειακή Διατροφή.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο Δήμαρχος μαζί με τους Αντιδημάρχους επισκέφθηκαν για ακόμη μια φορά το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής όπου και συναντήθηκαν με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων κ. Ανδρεαδάκη Ανδρέα για την συζήτηση και προώθηση των ζητημάτων που αφορούν τα έργα βιολογικού καθαρισμού και αποχέτευσης της περιοχής της Κορώνης καθώς και άλλων περιοχών του Δήμου.