ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

13.3.12

ΘΑ " ΚΛΑΨΟΥΝ " πολλοί τέως δήμαρχοι !!

Από το http://newsmessinia.blogspot.com/2012/03/blog-post_5602.html
Η Κυβέρνηση μελετά την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού καθεστώτος των αιρετών οργάνων !!
«Το θέμα της συνταξιοδότησης των αιρετών οργάνων, τελεί υπόψη του υπουργείου Οικονομικών και μελετάται κάτω από τα νέα κοινωνικοασφαλιστικά και οικονομικά δεδομένα» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης για τις συντάξεις σε τέως δημάρχους.
Η ερώτηση είχε κατατεθεί από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνο Αϊβαλιώτη, ο οποίος έχει επισημάνει ότι «η παροχή συντάξεως σε δημάρχους που έχουν κάνει μία μόνο θητεία δημιουργεί εύλογη ενόχληση και εξοργίζει χιλιάδες εργαζομένους που δουλεύουν μία ζωή, πληρώνουν εισφορές και σύνταξη δεν βλέπουν» και ζητά να ενημερωθεί αν η κυβέρνηση εξετάζει την κατάργηση αυτής της ρύθμισης.
Στην απάντηση του, ο κ. Σαχινίδης σημειώνει ότι σύμφωνα με την ισχύουσα συνταξιοδοτική νομοθεσία, οι δήμαρχοι δικαιούνται ισόβιας χορηγίας από το δημόσιο, εφόσον έχουν συμπληρώσει οκταετή υπηρεσία αιρετού δημάρχου. Ταυτόχρονα όμως, ο αναπληρωτής υπουργός υπενθυμίζει ότι με παλαιότερο νόμο, τον Ν. 1205/1981, είχε δοθεί δικαίωμα χορηγίας σε όσους είχαν διατελέσει δήμαρχοι ή πρόεδροι κοινότητας με μία θητεία έως την 10.9.1981. Με μεταγενέστερο νόμο εξάλλου, τον Ν. 3513/2006, οι ανωτέρω ευνοϊκές διατάξεις επεκτάθηκαν και σε όσους αφυπηρέτησαν μετά την 10.9.1981, ικανοποιώντας πάγιο αίτημα των δημάρχων και προέδρων κοινοτήτων.