ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

2.5.12

Πως ξεκινάει ένας υποψήφιος αγρότης;

Με τον ίδιο κοινότυπο τρόπο που διατυπώνεται η ερώτηση, το ίδιο κοινότυπα δίνεται η απάντηση: να μάθει καλά το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει. Ακόμα και πριν την έρευνα αγοράς! 
Η αναζήτηση «χρυσοφόρων» καλλιεργειών μοιάζει με την αναζήτηση του χαμένου θησαυρού. Όλοι συζητάνε γι’ αυτόν αλλά κανείς γνωστός δεν τον έχει βρει.
Στην εποχή που διανύουμε, διατυπώνεται από πολλά χείλη η άποψη ότι ο αγροτικός κλάδος αποτελεί ένα αποτελεσματικό μέσο για την επιστροφή στην ανάπτυξη. Το γεγονός αυτό έχει προσελκύσει πολλούς οι οποίοι επενδύουν καιροσκοπικά και κερδοσκοπικά, ευελπιστώντας στην εξαπάτηση όσων αναζητήσουν την διέξοδο στην γεωργία. 
Η σκόρπια, ανώνυμη συλλογή πληροφοριών κοστίζει πολύ περισσότερο σε χρόνο και χρήμα από μια συστηματική εκπαίδευση. Είναι συχνό το φαινόμενο σύγχυσης του ενδιαφερόμενου εξαιτίας των αντιφατικών στοιχείων που συλλέγει. Κόστος εγκατάστασης, χρόνος απόσβεσης, τόπος και τρόπος προώθησης είναι λίγα από αυτά που έχουν υψηλή προτεραιότητα στα ερωτήματα των υποψήφιων αγροτών.
Το χαρακτηριστικό ενός εν δυνάμει επιτυχημένου αγρότη είναι το σωστό φιλτράρισμα των πληροφοριών που λαμβάνει. Και αυτό είναι δυνατόν να συμβεί εφόσον γνωρίζει εξειδικευμένα και σε βάθος την καλλιέργεια ή την εκτροφή που τον ενδιαφέρει. Η εκπαίδευση και η καθοδήγηση από ανθρώπους έμπειρους και καταρτισμένους πρέπει να προέχει όλων των ενεργειών ενός υποψήφιου αγρότη-εκτροφέα.
Το agronomist.gr κατανοώντας τη σπουδαιότητα ύπαρξης ενός φορέα αξιόπιστου, με δυνατότητα να παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε υποψήφιους και υφιστάμενους αγρότες, δημιούργησε μια ομάδα αποτελούμενη από ανθρώπους υψηλής επιστημονικής και επαγγελματικής στάθμης. Ήδη αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση της νέας καινοτόμου υπηρεσίας αγροτικής κατάρτισης e-school by agronomist.gr, με στόχευση σε σύγχρονα μέσα παραγωγής και επιχειρηματικό προσανατολισμό.
Η υπηρεσία e-school by agronomist αποτελεί την πλέον σύγχρονη μορφή κατάρτισης, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία. Η μέθοδος κατάρτισης e-school ουσιαστικά ενώνει εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους από οποιοδήποτε γεωγραφικό σημείο, μέσω της εκπαιδευτικής ψηφιακής πλατφόρμας του agronomist. Η εκπαιδευτική διαδικασία ολοκληρώνεται με την εκπόνηση πρακτικής άσκησης από τους εκπαιδευόμενους, με τη μορφή ανάθεσης εργασιών και εκπαιδευτικές επισκέψεις.
Η παρακολούθηση του προγράμματος σπουδών προσφέρει τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους, να καταρτιστούν σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας και να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, στον ευρύτερο αγροτικό τομέα.
Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν στη διεύθυνση http://eschool.agronomist.gr.