ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

7.12.12

Ζήτημα χρόνου η έναρξη του προγράμματος βιολογικής γεωργίας

Έως το τέλος του χρόνου, εκτιμάται, ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης και έγκρισης των σχεδίων βελτίωσης που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδας.
Το σύνολο των αιτήσεων ανέρχεται σε 7.735, εκ των οποίων από τον Αύγουστο έως σήμερα, έχουν αξιολογηθεί 6.300 αιτήσεις. Έχουν εγκριθεί 1.200 σχέδια βελτίωσης, συνολικού προϋπολογισμού 220 εκατ. ευρώ, με τη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ.
Εν τω μεταξύ, ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου, Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, εκτιμά, ότι είναι ζήτημα ημερών η έναρξη εφαρμογής του προγράμματος βιολογικής γεωργίας, για το οποίο όπως σημείωσε, έχει εκδηλωθεί πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Από τα αρχικώς προγραμματισμένα 40 εκατ. ευρώ, τελικώς το ύψος του προγράμματος φτάνει τα 190 εκατ. ευρώ. Υπολογίζεται, δε, ότι θα εγκριθούν περισσότερες από 10.000 αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα από τις 17.000 που έχουν κατατεθεί. Το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί, αφορά στην καλλιέργεια 1,5 εκατ. στρεμμάτων.