ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

7.12.12

Θα ελεγχθούν για τις επιδοτήσεις όσοι αγρότες έχουν λάβει επιστροφή ΦΠΑ με βάση πλαστά ή εικονικά τιμολόγια

Οι παραγωγοί που εντοπίστηκαν από το ΣΔΟΕ να έχουν λάβει επιστροφή ΦΠΑ με βάση πλαστά ή εικονικά τιμολόγια, θα ελεγχθούν και για το εάν έχουν λάβει με παράνομο τρόπο επιδοτήσεις. Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης, τονίζοντας ότι στην περίπτωση που υπάρξουν ευρήματα θα επιβληθούν κυρώσεις ή θα επιστραφούν τυχόν αχρεώστητα καταβληθέντα ποσά ενισχύσεων.

«Στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία που περνάμε», είπε ο κ. Τσαυτάρης, «έχει ιδιαίτερη σημασία η αξιοποίηση και η διαφάνεια και του τελευταίου ευρώ που ξοδεύει ο τόπος για να υποστηρίξει τη γεωργία. Γι' αυτό προχωρούμε στην εξυγίανση του συστήματος συνδέοντας τη δήλωση ΟΣΔΕ, δηλαδή τις εκτάσεις και το ζωικό κεφάλαιο που έχει ένας αγρότης, με το ύψος του ΦΠΑ που του επιστρέφουμε».

Τούτο, όπως είπε, βοηθάει από μόνο του στην αποκάλυψη, τόσο των πλαστών, όσο και των ανακριβών τιμολογίων πώλησης αγροτικών προϊόντων από τον αγρότη στον έμπορο, που χρησιμοποιούνται από ορισμένους επιτήδειους για την είσπραξη αδικαιολόγητα υψηλών ποσών επιστροφής ΦΠΑ από το κράτος, δηλαδή από όλους μας. Πρακτική που οδηγεί σε αδικαιολόγητη έντεχνη αύξηση των τιμών πώλησης των προϊόντων από τον έμπορο στον καταναλωτή, με συνέπεια τις αυξημένες τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ και ανοίγει το δρόμο σε «ελληνοποιήσεις».