ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

22.4.15

24 προσλήψεις για δασοπυρόσβεση στον δήμο Πύλου - Νέστορος



Είκοσι τέσσερα συνολικά άτομα (8 οδηγούς ΔΕ πυροσβεστικών οχημάτων και μικρών φορτηγών και 16 ΥΕ Πυροφυλάκων) θα προσλάβει για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ο Δήμος Πύλου – Νέστορος.
Έργο τους είναι η πυροπροστασία με μέτρα και δράσεις πρόληψης, όπως: απομάκρυνση της αυξημένης βλάστησης με συνεχή καθαρισμό φυτικής γης (χορτάρια κ.λπ) σε όλους τους δημοτικούς χώρους, όπως δρόμους, κοιμητήρια, πλατείες, αλσύλλια και γενικότερα άρση των επικινδυνοτήτων που μπορεί να οδηγήσουν σε εκδήλωση πυρκαγιάς και παρακολούθηση της περιοχής για την έγκαιρη επισήμανση προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά (χύδην εναπόθεση απορριμμάτων, εκτέλεση γεωργικών και άλλων εργασιών περιορισμένης έκτασης στην ύπαιθρο καθώς και η άμεση αντιμετώπισή τους). Ιδιαίτερα όταν ο δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς είναι στο 4, θα ειδοποιούνται από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας για πλήρη ετοιμότητα, καθώς και επέμβαση με τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου για την καταστολή τυχόν πυρκαγιών προς υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής.
Προκειμένου να επιτευχθούν και να υλοποιηθούν τα μέτρα αυτά, γενικό συντονιστικό ρόλο θα ασκεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Λεων. Γαϊτάνης σε συνεργασία με τους λοιπούς αντιδημάρχους, την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο, προέδρους-εκπροσώπους κάθε Τοπικής Κοινότητας, τους εθελοντές πυροσβέστες της περιοχής και τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου.