ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

15.2.16

Ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες στο Περιφερειακό Ιατρείο Βλαχόπουλου

Κανονικά συνεχίζονται εδώ και λίγες μέρες οι εργασίες για την ολοκλήρωση του  Περιφερειακού Ιατρείου Βλαχόπουλου στο Δήμο Πύλου-Νέστορος στη Μεσσηνία. 

Μία εξέλιξη, που μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού οι εργασίες είχαν σταματήσει και υπήρχε ανησυχία για την πορεία υλοποίησης του έργου.
Η συνέχιση των εργασιών, ήλθε μετά από  συνεχή προσπάθεια της Περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου, να ξεπεραστούν τα εμπόδια που υπήρχαν στην χρηματοδότηση του έργου.
Ένα έργο που κατασκευάζεται μέσω χρημάτων του ΕΣΠΑ, συνολικής δαπάνης 260 χιλιάδων ευρώ.
Έργο που περιλαμβάνει την  ανέγερση  νέου ισογείου κτιρίου. Το νέο κτίριο είναι εμβαδού 75.96m2 και όγκου 361,33m3. Η κεντρική είσοδος έχει τοποθετηθεί σε ημιυπαίθριο χώρο εμβαδού 10,55 m2. Στο χώρο αυτό υπάρχει πρόβλεψη πρόσβασης ΑΜΕΑ.
Το κτίριο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο Εμβ.:566,69μ2 μέσα στο σχέδιο πόλης Βλαχόπουλου του Δήμου Πύλου Νέστορος.
Εσωτερικά το κτίριο αποτελείται από τρεις χώρους: τα δύο Εξεταστήρια – Γραφεία Ιατρών και την Αναμονή των ασθενών με λουτρό ΑΜΕΑ. 
Το κτίριο θα έχει τετράριχτη στέγη και ξύλινο στέγαστρο με επικάλυψη από κεραμίδια. Στο οικόπεδο θα τοποθετηθεί περίφραξη με στηθαίο από μπετόν και κάγκελα. Ο περιβάλλων χώρος θα είναι καλυμμένος με πλάκες πεζοδρομίου έκτος από τα σημεία στα οποία προβλέπεται φύτευση δέντρων. 
Παρακολουθούμε στενά την πορεία υλοποίησης του έργου το οποίο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για την αναβάθμιση του τομέα υγείας της Μεσσηνίας σε συνάρτηση πάντα και με τα υπόλοιπα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή μας και τα οποία χρηματοδοτούνται μέσω πόρων που έχουν εξασφαλιστεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.


Άγγελος Χρονάς
Ειδ.Χειρουργός ΓΝΑ «Ιπποκράτειο»
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου-Εντεταλμένος για θέματα υγείας στην ΠΕ Μεσσηνίας