ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

16.8.16

Ας γνωρίσουμε την Κλαούντια Ντελμέρ - Η "Ντίβα " που αγάπησε την Μεσσηνία !

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΦΙΛΗ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΝΤΕΛΜΕΡ !

  ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΚΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ !


– Από την Νέα Υόρκη στην  Μεσσηνία !-Η φωνή της , μας «πλημμυρίζει » Μεσόγειο

Σήμερα μας ταξιδεύει μουσικά, η Κλαούντια Ντελμέρ, μια εντελώς ξεχωριστή προσωπικότητα που λατρεύει και ζεί  στην Μεσσηνία .

Γεννήθηκε στην Ισπανία από Ιταλό πατέρα και Πολωνή μητέρα.

Έζησε αρκετά χρόνια στη Νέα Υόρκη όπου σπούδασε και ξεκίνησε την καριέρα της στην μουσική. Γοητεύτηκε από την ελληνική μουσική, εμπιστεύτηκε το ένστικτο της και
ήρθε στη χώρα μας όπου συνεργάζεται με τον Μίμη Πλέσσα.
Μαζί με τον Μίμη Πλέσσα δημιούργησαν ένα πολύ ιδιαίτερο album, σε πρωτότυπη μουσική του συνθέτη και μελοποιημένη ποίηση Ισπανών και Λατινοαμερικάνων ποιητών.
Το album είναι αφιερωμένο στη θάλασσα και σε θέματα που η θάλασσα συμβολίζει το ταξίδι, τη μοναξιά, τη δύναμη, τον έρωτα, την απόσταση, τον πολιτισμό, την επικοινωνία.
H Klaudia Delmer ερμηνεύει μοναδικά τα τραγούδια δείχνοντας την μεγάλη γκάμα των φωνητικών της δυνατοτήτων σε διαφορετικά μουσικά είδη, και ο Μίμης Πλέσσας καταθέτει πραγματικά καινούριες μουσικές που αναδύουν μελωδία και συναίσθημα.
Εκλεκτοί στίχοι από Ισπανούς, Λατινοαμερικάνους και Ελληνες ποιητές και στιχουργούς, όπως του J.L. Borges, του P.Neruda, του A.Gala, του R. Alberti, του A. Machado αλλά και του Νίκου Εγγονόπουλου, του Κώστα Βίρβου, του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Δημήτρη Μπρούχου κ.α., μελοποιούνται σε πρωτότυπη μουσική του Μίμη Πλέσσα, που πρώτη φορά συνθέτει πάνω σε ισπανόφωνο στίχο. Εξέχουσα θέση στο album κατέχει το ποίημα του Νίκου Εγγονόπουλου με θέμα τον Κωνσταντίνο Καβάφη.
Στο album περιλαμβάνεται ένα video clip γυρισμένο εξ ολοκλήρουστη Μάλτα, επίσης συνοδεύεται από ένθετο βιβλιαράκι με τους στίχους των τραγουδιών, τους συντελεστές και άλλες πληροφορίες.

Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Μεσσηνία.

 Αγάπησε την Μεσσηνία σαν ιδιαίτερη της πατρίδα  ενώ με στοχευμένες ενέργειες προσπαθεί να αναδείξει την πλούσια παράδοση (μουσική, γαστρονομικη κ.α.) της περιοχής  μας για την οποία γνωρίζει πολλά περισσότερα απ’ ότι ο μέσος έλληνας.

Μιλάει άπταιστα Ελληνικά ενώ γνωρίζει επτά γλώσσες

Η Klaudia Delmer έχει τραγουδήσει :

Όπερα: Τον Orfeo στο "Orfeo ed Euridice" του Gluck, τον Paride στο "Paride ed Elena" του Gluck, την νύμφη στο "Daphne" του Marco da Gagliano, την Dido στο "Dido and Aeneas" τον Purcell, την Cornelia αλλά και τον Sesto στο "Julius Ceasar" τον Handel, την Lola στην "Cavaleria Rusticana" του Mascagni, την Berta στον "Barbiere di Seviglia" του Rossini, την Olga στο "Eugene Oniegin" του Tchaikovsky και την Clarina στο "Il campanello di notte" του Donizzetti. Musίcal: Την Dulcinea στο "Μan of la Mancha". Έργα για φωνή και ορχήστρα: "Shehrazade" του Ravel, "Εl amor brujo" του de Falla, "Άξιον Εστί" του Θεοδωράκη, "Les nuits d' ete" του Berlioz.

Επίσης έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ τραγουδιού.Στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί στη Λυρική Σκηνή σε όπερες και μιούζικαλ με σκηνοθέτες τους: Γιάννη Καραχισαρίδη, Χριστόφορο Χριστοφή, Βασίλη Νικολαϊδη.

Έχει συνεργαστεί με την Συμφωνική Ορχήστρα και την Ορχήστρα Σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ και με το Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής του Θεόδωρου Αντωνίου.

Έχει δημιουργήσει δύο προσωπικά άλμπουμ τα :

- «Ainola» στα ελληνικά (στίχοι: Μιχάλης Μπουρμπούλης), Ισπανικά (στίχοι: Αντωνία Gala) και Ιταλικά (στίχοι: Klaudia Delmer) ,με τη μουσική του Νίκου Ξυδάκη και του Βαγγέλη Φάμπα

- «La Mar-Δρόμοι της θάλασσας» με  στίχους από  Έλληνες και Ισπανούς  ποιητές  και πρωτότυπη μουσική του Μίμη Πλέσσα

 'Εχει συμμετάσχει στους δίσκους: "1922, From Asia to Europe" του Μιχάλη Νικολούδη (1999), "Gypsies Bar" (1999), "Τα πιο μεγάλα πράγματα τα έζησα μικρός" του Γ. Αλουπογιάννη & 4 Εποχών (2000), "Γράμματα στην πατρίδα" των Nor Dar (2000).Είναι Καλλιτεχνικός διευθυντής του « Φεστιβάλ  Ίκαρος  » για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών (www.icarusfestival.com ) από το 2006 μέχρι  και σήμερα στο νησί της Ικαρίας ... ένα φεστιβάλ που περιλαμβάνει μουσική, χορό, εικαστικές τέχνες, τον κινηματογράφο και τα σεμινάρια .

Λόγω του ότι ζεί και εργάζεται στην Μεσσηνία το βάρος του Φεστιβάλ σηκώνει ο συνεργάτης της  ,συνθέτης  Βαγγέλης Φάμπας

Στην Νέα Υόρκη σπούδασε μουσική στο Mannes College of Music ενώ έχει κερδίσει διαγωνισμούς τραγουδιού  όπως  στη Ρόζα Ponselle και στο Lincoln Centre  της Νέας Υόρκης 

Ενώ ταυτόχρονα  ‘εχει κάνει την μουσική επένδυση σε αρκετές ταινίες

Είναι παντρεμένη με  (συμπατριώτη μας ) Μεσσήνιο  και έχουν τέσσερα  παιδιά .