ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

3.2.17

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ


Παράσταση διαμαρτυρίας από τους αγρότες της περιοχής πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Πύλο, για τις νέες ασφαλιστικές εισφορές, το διπλασιασμό του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και τα επιπλέον χαράτσια.

Με τα τρακτέρ να γεμίζουν τους κεντρικούς δρόμους της Πύλου και να καταλήγουν μπροστά από το Δημαρχείο, τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και της Επιτροπής Αγώνα Πυλίας διεκδίκησαν δυναμικά τα αιτήματά τους σχετικά με τους δασικούς χάρτες, τη φορολόγηση και το πρόγραμμα δακοκτονίας.

Οι αγρότες επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριο Καφάνταρη, προκειμένου να του γνωστοποιήσουν τα αιτήματά τους. Εκεί, εκπρόσωποι των φορέων φανερά αναστατωμένοι, μίλησαν για απαξίωση της γης και για μεγάλο πλήγμα που δημιουργείται στην αγροτική παραγωγή, ενώ ανέφεραν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος αφορά τις επιδοτήσεις.

Συμπαραστεκόμενος στους αγρότες ο Δήμαρχος, τόνισε ότι κρίνεται απαραίτητη η υποστήριξη του  πρωτογενή τομέα, καθώς η ελληνική
οικονομία κινείται χάρις σε αυτόν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει, με την ιδιότητά του ως αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ, ότι το διοικητικό συμβούλιο σε συνεδριάσεις του κατά καιρούς έχει στηρίξει με τις αποφάσεις του τα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Ενημέρωσε δε ότι ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, με πρωτοβουλία του Δημάρχου, έχει πάρει ήδη αποφάσεις για τους δασικούς χάρτες και τη βελτίωση του τρόπου καταπολέμησης του δάκου. Κλείνοντας, ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συζητηθούν και τα αιτήματα των αγροτών.