ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

17.11.17

H εξέγερση του Πολυτεχνείου μέσα από το φακό του φωτορεπόρτερ Β. Καραγεώργου

* Έχω την τύχη να με τιμά με την φιλία του ο Βασίλης Καραγιώργος τα τελευταία 37 χρόνια .

Πιστεύω ότι θα έπρεπε να διοργανωθεί και στην Καλαμάτα από κάποιο φορέα η συλλογικότητες μία έκθεση του φωτογραφικού του υλικού όπως έχει διοργανωθεί σε πολλά σημεία της χώρας για να δούν μέσα από τις φωτογραφίες του Βασίλη ειδικά τα νέα παιδιά αποτυπωμένη την ιστορία των τελευταίων 40 χρόνων
 Β.Μ

H εξέγερση του Πολυτεχνείου ζωντανεύει σε μια έκθεση φωτογραφίας με σπάνιο υλικό
Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973 ζωντανεύουν μέσα από το φακό του φωτορεπόρτερ Βασίλη Καραγεώργου, που εκθέτει έως στις 29 Νοεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, στο Πάρκο Ελευθερίας, όσα απαθανάτισε από τη γωνία Πατησίων και Στουρνάρη εκείνες τις ώρες.
Χαραγμένες στη μνήμη του παραμένουν ακόμα και σήμερα οι φωνές των φοιτητών που είχαν ανέβει στις πόρτες του Πολυτεχνείου και φώναζαν «Είμαστε αδέλφια, είμαστε αδέλφια, είμαστε αδέλφια», όπως εξομολογείται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Καραγεώργος.
pol 1
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και οι εκδόσεις Flippress, σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, παρουσιάζουν την έκθεση του φωτογραφικού του υλικού με την ονομασία «Πολυτεχνείο 1973» από τα αρχείο του φωτορεπόρτερ.
pol 2
Η έκδοση μνήμης φωτογραφιών αφηγείται καρέ-καρέ τις στιγμές που οι νέοι θέλησαν με τόλμη να διεκδικήσουν το μέλλον τους. Άμεσες, αποκαλυπτικές, διεισδυτικές, αποτελούν μοναδικά ντοκουμέντα, απ' όπου ο ιστορικός μπορεί να αντλήσει λεπτομέρειες και να δει την αλήθεια αποτυπωμένη με όλη τη δύναμή της. Μέρος, μάλιστα, του αρχείου αυτού περιέχει και ανέκδοτες φωτογραφίες.
pol 3
Επισημαίνεται ότι η είσοδος για το κοινό στη φωτογραφική έκθεση για το «Πολυτεχνείο 1973», που θα φιλοξενείται κάθε χρόνο στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, είναι ελεύθερη για τις ώρες λειτουργίας της, Τρίτη έως Σάββατο 10.00-20.00 και Κυριακή 10.00-14.00.
pol4
Cover+copy
KARAG001
Ο Βασίλης Καραγεώργος