ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

23.4.18

ΦΩΤΟ - Τελετάρχης ο Δημ.Καφαντάρης ! Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας - Παρέλαση στη Βοστώνη


Κάθε χρόνο, τόσο οι κάτοικοι της Ελλάδας όσο και εκείνοι της ελληνικής καταγωγής που ζουν σε όλο τον κόσμο τιμούν την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρητσίας στις 25 Μαρτίου. Βάζουν λευκές και μπλε κορδέλες στα ρούχα τους και φέρουν τις ελληνικές σημαίες με υπερηφάνεια, ενώ γιορτάζουν την ανεξαρτησία τους από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μετά από 40 χρόνια σκλαβιάς .
Σήμερα Κυριακή 22 Απριλίου 2018 γιορτάστηκε και στην Βοστώνη της Αμερικής η Ημέρα της Ελληνικής
Η μεγάλη Ελληνική παρέλαση  της Βοστώνης έγινε  στις οδούς  Boylston και Boston Common, όπου οι συμμετέχοντες γιόρτασαν  με  ελληνική μουσική, παραδοσιακούς χορούς και ελληνικά φαγητά.
Οι επίσημοι τελετάρχες  ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μετόχιος της Βοστόνης. 
Ο δήμαρχος της Βοστώνης Μάρτιν Γουάλς και ο Α Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ ,δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης 
Στην αρχή της παρέλασης βρίσκονταν τα τμήματα των Μακεδονικών Συλλόγων τιμής ένεκεν διότι η παρέλαση φέτος ήταν αφιερωμένη στο όνομα της Μακεδονίας, αλλά και στην υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Η μεγάλη παρέλαση των ομογενών  και οι συναφείς εκδηλώσεις οδήγησαν  σε κλείσιμο μεγάλων δρόμων  της πόλης αναγκάζοντας τις τοπικές αστυνομικές αρχές να λάβουν έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας
Ανεξαρτησίας  με την μεγάλη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στις οδούς Exeter και Boylston Street
Δεκάδες μαθητές και μαθήτριες ντυμένοι στα γαλανόλευκα κρατώντας ελληνικές και αμερικανικές σημαίες στα χέρια παρέλαυναν με καμάρι βροντοφωνάζοντας «ζήτω η Ελλάδα», ενώ οι μπάντες έπαιζαν τον ρυθμό του βηματισμού και παρεμφερή μουσική.
Κατά την επισκεψή του στην Βοστώνη ο κος Καφαντάρης  είχε συναντήσεις με την ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων νέας Αγγλίας ενώ παρακάθησε σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κος Καυκάς  και ο Γερουσιαστής Ραπτάκης