ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

17.5.11

Σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία στον Δήμο Πύλου-Νέστορος !

Όλα καλά και όλα ωραία κε Καφαντάρη με του εμπρηστές της Μεταμόρφωσης όμως τι θα γίνει ; Δέκα πέντε χρόνια καίνε ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι τις περιουσίες μας !!
Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2011, μετά από πρόσκληση του Δήμαρχου Πύλου – Νέστορος, Δημητρίου Π. Καφαντάρη, συγκλήθηκε και συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. του Δήμου Πύλου – Νέστορος στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα της Πύλου, παρουσία των Προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Πύλου – Νέστορος με θέμα «Συντονισμός Αντιπυρικής Περιόδου 2011».
Ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε τα μέλη του Σ.Τ.Ο. και τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει από το Δήμο τόσο για τον έλεγχο και την αποκατάσταση των βλαβών των πυροσβεστικών κρουνών, καθώς και για τον καθαρισμό των επαρχιακών οδών. Ο κ. Καφαντάρης τόνισε την μεγάλη σημασία της ευαισθητοποίησης όλων μας για την πρόληψη των πυρκαγιών καθώς και την ενημέρωση των κατοίκων οι οποίοι με την εθελοντική συμμετοχή τους μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ενδεχόμενου πυρκαγιάς αλλά και στην περίπτωση κατάστασης ανάγκης….
<Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος έδωσε το λόγο στην Προϊσταμένη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Πύλου κ. Διονυσοπούλου, η οποία ενημέρωσε όλους τους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σχετικά με τα πυροφυλάκεια για τη θερινή περίοδο του 2011, για τον κίνδυνο πυρκαγιάς και τις αρμοδιότητες τόσο του Δήμου όσο και της Αστυνομίας. Ωστόσο, αποτύπωσε και τις ελλείψεις που υπάρχουν τόσο σε οχήματα όσο και σε προσωπικό κι εξήγησε την αναγκαιότητα της καταγραφής των οχημάτων των κατοίκων, καθώς και των εθελοντών που θα παρέχουν τη βοήθεια τους σε περίπτωση πυρκαγιάς. Ο Δήμαρχος από πλευράς του συμφώνησε απόλυτα με την κ. Προϊσταμένη και επεσήμανε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος όλων των κατοίκων, γιατί αυτοί είναι και οι πρώτοι που θα πληγούν σε περίπτωση πυρκαγιάς. Στη συνέχεια, δόθηκε ο λόγος στον κ. Αγγελόπουλο, μέλος του Σ.Τ.Ο. και δημοτικό σύμβουλο, ο οποίος παρουσίασε ένα Σχέδιο Δράσης για Πυρκαγιές το οποίο ήταν σε ισχύ στον τέως Δήμο Νέστορος. Ακολούθως έλαβαν το λόγο οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας οι οποίοι εξέφρασαν τη σύμφωνη γνώμη τους για την παροχή βοήθειας σε κατάσταση ανάγκης αλλά και για την πρόληψη του κινδύνου φωτιάς. Ο Δήμαρχος έδωσε σταδιακά το λόγο σε όλους τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων οι οποίοι ανέφεραν αναλυτικά τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε περιοχή και σε κάθε οικισμό, τα οποία και καταγράφηκαν λεπτομερώς. Ο κ. Καφαντάρης αναφέρθηκε στη διάνοιξη των αντιπυρικών ζωνών και στη συνεχή συνεργασία του με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Μαλαπάνη για την εκτέλεση των αναγκαίων εργασιών. Τέλος, αποτύπωσε τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα όπως η εξεύρεση και καταγραφή εθελοντών και οχημάτων, η διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στους κατοίκους, καθώς και η άμεση ενημέρωσή τους για τον καθαρισμό των κτημάτων τους. Όλοι οι μετέχοντες έμειναν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση και έδωσαν την υπόσχεσή τους για συνεχή συνεργασία ώστε να έρθει ένα καλοκαίρι χωρίς να υπάρξει καμία περίπτωση πυρκαγιάς. /span>