ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

13.5.11

Διαδοχικές συναντήσεις του Δημ. Καφαντάρη στην Αθήνα

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτριος Π. Καφαντάρης, επισκέφθηκε εχθές 12-5-2011 από τις πρωινές ώρες την Αθήνα. Η πρώτη του συνάντηση ήταν με τον κ. Κουσελά Δημήτρη, Υφυπουργό Οικονομικών, κατά την οποία συζητήθηκε το ζήτημα της κατασκευής του Νέου Ποδοσφαιρικού Γηπέδου της Κορώνης. Ο Δήμαρχος παρέδωσε στον κ. κ. Υφυπουργό τα σχέδια της προμελέτης, ενώ και οι δύο διατύπωσαν την ανάγκη της εκτέλεσης του εν λόγω έργου άμεσα και την εύρεση οικονομικών πόρων. Στα πλαίσια της συζήτησης και της συνεργασίας τους, ο κ. Κουσελάς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μπιτσαξή Πάνο, Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, και του έθεσε το ζήτημα της κατασκευής του γηπέδου της Κορώνης κι εκείνος από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι θα παρέχει την βοήθειά του για την υποστήριξη του συγκεκριμένου αιτήματος. Ο κ. Κουσελάς, αφού ενημερώθηκε για όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο και τις διεκδικήσεις οι οποίες υπάρχουν, υποσχέθηκε να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδιασμού της περιοχής.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος κ. Καφαντάρης επισκέφθηκε τον Πρόεδρο του ΕΟΤ, κ. Κανελλόπουλο Νικόλαο, και συζήτησαν για θέματα που εμπίπτουν της αρμοδιότητάς του. Συμφώνησαν για τη διαρκή συνεργασία του Δήμου Πύλου – Νέστορος με τον ΕΟΤ, για την κοινή προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου, ο οποίος είναι διεθνές πλέον κέντρο τουρισμού με πολλά μοναδικά πολιτιστικά μνημεία και μοναδική ακτογραμμή. Επιπλέον, τονίστηκε από το Δήμαρχο το ζήτημα της δημιουργίας και της ανάδειξης των ιστορικών μονοπατιών του Δήμου, ενώ και οι δύο συμφώνησαν ότι θα πρέπει να γίνει ένταξη του εν λόγω έργου στο ΕΣΠΑ. Ο κ. Κανελλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του από τη συνάντηση και διατύπωσε την πρόθεσή του για τη διαρκή ανάδειξη του τουρισμού της περιοχής.

Σήμερα, ο κ. Καφαντάρης πραγματοποίησε συνάντηση με τη κ. Καλτσά Μαρία, Γενική Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για το ζήτημα του «Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης των Υδατοκαλλιεργειών». Ο Δήμαρχος παρέδωσε στην κ. Καλτσά το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου – Νέστορος για να αποσυρθεί η προτεινόμενη διαβούλευση που αφορά τις δύο περιοχές στα όρια του Δήμου (Νήσος Σχίζα και Νήσος Σαπιέντζα), καθώς πρόκειται για περιοχή με μεγάλη ανάπτυξη θαλάσσιου τουρισμού. Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου υποσχέθηκε ότι δεν θα προχωρήσει στην ένταξη της περιοχής στο πλαίσιο του νόμου για τις Υδατοκαλλιέργειες και διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στις προθέσεις του Υπουργείου. Στη συνέχεια της συζήτησης, ο κ. Καφαντάρης κατέθεσε τις προτάσεις του Δήμου για αναπλάσεις που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα που πρόκειται να ανακοινωθεί από το Υπουργείο και το ΕΣΠΑ.
Αργότερα, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, επισκέφθηκε την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Χατζηνικολάου Σταματία, με την οποία συνεργάστηκαν για την οργάνωση του Συνεδρίου που θα διεξαχθεί στην Κορώνη στις 3-5 Ιουνίου 2011 στα πλαίσια της Συνάντησης των τεσσάρων εμβληματικών κοινοτήτων (Ελλάδας, Ισπανίας, Μαρόκο, Ιταλίας) με θέμα την Μεσογειακή Διατροφή ως άυλο πολιτιστικό αγαθό της Ανθρωπότητας. Στόχος και των δύο πλευρών αποτελεί η καλύτερη διεξαγωγή του Συνεδρίου και η επιτυχία του, ώστε η Κορώνη και ο Δήμος Πύλου – Νέστορος να αποκτήσουν την εικόνα που αρμόζει στα Διεθνή Φόρα.