ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

29.4.13

Στο ΕΣΠΑ το νέο Περιφερειακό Ιατρείο Βλαχόπουλου !

Γιωργος Μπεζος
Αναρτήθηκε σήμερα Δευτέρα 29.4.2013 στη Διαύγεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου η απόφαση ένταξης για την κατασκευή του νέου Περιφερειακού Ιατρείου στο Δ.Δ.Βλαχόπουλου συνολικού προϋπολογισμού 260.000 €.
Η κατασκευή του νέου Περιφερειακού Ιατρείου στο Δ.Δ.Βλαχόπουλο είχε ενταχθεί στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Διοίκησης του Νοσοκομείου από το 2011 και είχε ξεκινήσει με την συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης οικοπέδου από τον καποδιστριακό Δήμο Παπαφλέσσα προς το νοσηλευτικό ίδρυμα Καλαμάτας.
Το νέο Περιφερειακό Ιατρείο πρόκειται για ένα κτίσμα 75,96 τ.μ. που θα αποτελείται από δύο εξεταστήρια-γραφείο ιατρών και την αίθουσα αναμονής των ασθενών με λουτρό ΑΜΕΑ. Στο οικόπεδο θα τοποθετηθεί περίφραξη με στηθαίο από μπετόν και κάγκελα. Ο περιβάλλον χώρος θα είναι καλυμμένος με πλάκες πεζοδρομίου εκτός από τα σημεία στα οποία προβλέπεται φύτευση δέντρων.
Με αφορμή την σημερινή απόφαση ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος δήλωσε :
« Κάθε μέρα που περνά υλοποιείται με απόλυτη συνέπεια ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Διοίκησης του Νοσοκομείου που αφορά έργα και δράσεις στην Α’θμια Φροντίδα Υγείας στο Νομό Μεσσηνίας. Την προηγούμενη εβδομάδα παραδόθηκαν οι εργασίες κτιριακής, ενεργειακής και ηλεκτρομηχανολογικής αναβάθμισης στα Κ.Υ Πύλου και Αγ.Νικολάου. Στο Κ.Υ.Μεσσήνης οι εργασίες έχουν ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς.
Σήμερα εντάσσεται στο ΕΣΠΑ η κατασκευή του 2ου νέου Περιφερειακού Ιατρείου στο Δ.Δ.Βλαχόπουλου ύστερα από αυτό της Μεθώνης. Οι εργασίες κατασκευής τους ξεκινούν και για τα δύο ιατρεία το αμέσως επόμενο διάστημα. Επίσης μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχει ενταχθεί η κατασκευή και των δύο άλλων νέων Περιφερειακών Ιατρείων στο Πεταλίδι και στον Άρι. Και βέβαια υπάρχουν και άλλα έργα Α’θμιας Φροντίδας Υγείας που σε συνεργασία με τους Δήμους Μεσσηνίας βρίσκονται σε φάση ωρίμανσης.
Όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία. Προϋποθέτουν δουλειά, συλλογικότητα και συντονισμό.
Αυτή λοιπόν η δημιουργική συνεργασία και συμπόρευση έχει επιτύχει αυτή την μικρή επανάσταση έργων και δράσεων στο χώρο της Α΄θμιας Φροντίδας Υγείας στο Νομό μας.
Για την σημερινή απόφαση θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρο Τατούλη και τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστωρος κ.Δημήτρη Καφαντάρη για την συνεργασία και αρωγή τους.
Τέλος θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Έχουμε ΧΡΕΟΣ να πετύχουμε και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!»