ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

10.3.14

Ηλίας Κανάκης – Θα είμαστε στον 2ο γύρο με προοπτική νίκης

Ένας από τους δήμους με τις μεγαλύτερες αναπτυξιακές προοπτικές  στην Μεσσηνία ,είναι ο  δήμος Πύλου – Νέστορος.

Κυριαρχεί στην νοτιοδυτική πλευρά  του νομού, γνωρίζοντας τα τελευταία χρόνια τεράστια οικιστική άνθηση, (λόγω της  Costa Navarino  κυρίως ) από την οποία βεβαίως προκύπτουν και οι ανάλογες προκλήσεις για το μέλλον.

Δεν είναι πολλοί οι υποψήφιοι δήμαρχοι που κατέρχονται σ' αυτήν την εκλογική μάχη, σε σχέση με την έκταση  και την δυναμική του δήμου

Μόλις πέντε. Ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης ανήκει στο χώρο της Ν.Δ,

Από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ  υποψήφιος δήμαρχος είναι  ο συνταξιούχος τραπεζικός Ν.Καραμπάτσος  ,την παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ, εκπροσωπεί η Σ.Αποστολοπούλου.

«Μετέωρη » παραμένει έως αυτή την στιγμή η υποψηφιότητα του Λεωνίδα Φιλιππόπουλου  ενώ ο συνδυασμός του Ηλία Κανάκη  δηλώνει ανεξάρτητος και πανέτοιμος για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση του Μαίου .

Στον β΄ γύρο θα είμαστε εμείς, και μάλιστα με προοπτική νίκης, όποιος και αν είναι ο αντίπαλός μας  δηλώνει κατηγορηματικά  στο newsmessinia  ο  Ηλίας  Κανάκης .

Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε την ψήφο και τη στήριξη των πολιτών της  Πυλίας, για μια μεγάλη  αλλαγή στο δήμο.

Η κοινωνία βρίσκεται σε τεράστιο αδιέξοδο εξαιτίας της συσσωρευμένης ύφεσης και της ανεργίας, και οι προοπτικές για το μέλλον είναι ακόμα πιο σκοτεινές.

 Είναι παράλογο να περιμένεις ότι η κατάσταση αυτή δεν θα εκφραστεί στην κάλπη με τον ένα η τον άλλον τρόπο.

Εμείς έχουμε  μία διαφορετική πρόταση και σχέδιο για μια ριζική στροφή του δήμου προς τις ανάγκες των πολιτών.

Θα ενισχύσουμε τις κοινωνικές δομές του δήμου , ώστε να στηρίξουμε τους ανθρώπους που πλήττονται από την κρίση και αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Θα οργανώσουμε την παροχή νομικής και τεχνικής βοήθειας για τα νοικοκυριά που απειλούνται με κατασχέσεις ή με διακοπές ρεύματος και νερού.

Θα βάλουμε σε προτεραιότητα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στον δήμο, μέσα από αναπλάσεις  ώστε να δημιουργηθούν   τόποι αναψυχής, ήπιας διασκέδασης, καθώς και πολιτιστικών ή αθλητικών δραστηριοτήτων που σήμερα λείπουν από τους  δημότες μας .

 Με βάση την ποιότητα ζωής και την αισθητική, θα ξεκινήσουμε την επεξεργασία ενός νέου πλάνου για την προσέλκυση επισκεπτών στα μοναδικά ιστορικά μνημεία ,τις υπέροχες παραλίες και τα απείρου κάλλους φυσικά τοπία του δήμου μας .

Θα στηρίξουμε τον τομέα της αγροτικής  μας παραγωγής , θα είμαστε δίπλα στον νέο αγρότη τον μικροπαραγωγό με ομάδες υποστήριξης από εξειδικευμένους επιστήμονες και ειδικούς .

Οι προγραμματικές  μας αρχές και θέσεις επικεντρώνονται  στο τρίπτυχο: στροφή στον πολίτη, ισόρροπη ανάπτυξη, νέος δήμος - νέα στρατηγική καταλήγει ο κος Κανάκης .