ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

26.3.14

Δενδροφύτευση στην Μεταξάδα

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 δενδροφύτευση στην Τοπική Κοινότητα Μεταξάδας του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Η άριστη συνεργασία μεταξύ του Δήμου Πύλου-Νέστορος, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του εκπολιτιστικού συλλόγου Μεταξάδας και του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, συνέβαλε στην ολοκλήρωση της φύτευσης 300 δενδρυλλίων, στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού του Αγ. Γεωργίου.

Ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος, ανέφερε ότι ο Δήμος και η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρόκειται να χρηματοδοτήσουν τη μελέτη διατήρησης και ανάδειξης της ιστορικής Μονής, ενώ την ίδια στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες και για άλλα έργα στην περιοχή της Μεταξάδας. Στη συνέχεια δήλωσε: «Στο ιστορικό μνημείο του Αγ. Γεωργίου της Μεταξάδας σήμερα ή Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Πύλου Νέστορος, το τοπικό συμβούλιο και ο εκπολιτιστικός σύλλογος Μεταξάδας, με πρωτοβουλία του ΣΚΑΙ, πραγματοποιούμε δενδροφύτευση σε έναν σημαντικό τόπο. Όλοι μαζί  μπορούμε
να κάνουμε πράγματα καλύτερα για το περιβάλλον αλλάζοντας την πορεία αυτού του τόπου. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να αναδείξουμε την Ιστορική αυτή Μονή αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο της, για να μπορεί να δέχεται επισκέπτες. Στόχος της σημερινής ενέργειας είναι, συν τις άλλοις, να τονιστεί η αναγκαιότητα της συλλογικότητας και της συνεργασίας ως βασικής προϋπόθεσης για να πάει αυτός ο τόπος ακόμα πιο μπροστά».

Με τη σειρά της η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πάντα παρούσα στις προσπάθειες που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον. Όπως δήλωσε η ίδια: «Συσπειρώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας. Είμαστε σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Πύλου Νέστορος για να κάνουμε ότι μπορούμε για τον τόπο μας. Συγχαρητήρια στον πρόεδρο του εκπολιτιστικού συλλόγου και στους κατοίκους της περιοχής που βρίσκονται εδώ και βάζουν την ψυχή τους για τον τόπο τους».

Τέλος, ο πρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου Μεταξάδας ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την βοήθειά τους στη δράση αυτή, μη εξαιρώντας τον  δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Αγγελόπουλο, οι οποίοι, όπως τόνισε, έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην υλοποίηση έργων ανάπτυξης στην περιοχή. Όπως ο ίδιος ανέφερε: «προωθείται η ανάπλαση της πλατείας του χωριού σε ένα οικόπεδο που είχε αγοράσει ο πολιτιστικός σύλλογος Μεταξάδας και σήμερα θα προωθήσουμε και μια μελέτη για το ιστορικό
μοναστήρι που έχουμε, το οποίο έχει κηρυχτεί μεταβυζαντινό μνημείο από το 1962 και μετά».

Η Ιερά Μονή του Αγ. Γεωργίου παρά τω  όρος Αιγάλεω, με υπουργική απόφαση έχει κηρυχτεί αρχαιολογικό Μνημείο.

Στην δενδροφύτευση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Καφαντάρης, η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Νικολάκου, ο αντιδήμαρχος Πύλου Νέστορος με αρμοδιότητες στην Δ.Ε. Χώρας, κ. Μπαχούμας, η δημοτική σύμβουλος, κ.  Δρακάκη, η τοπική σύμβουλος, κ. Αναστασοπούλου, ο Πρόεδρος του Τ.Δ. Μεταξάδας, κ. Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου Μεταξάδας, κ. Καλύβας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κ. Μαντάς και δεκάδες συνδημότες, μικροί και μεγάλοι.