ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

20.11.08

Πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ στην Χώρα !

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας συνέλαβαν τρεις Βούλγαρους και συγκεκριμένα ένα 23χρονο, μια 33χρονη και μια 31χρονη που κατοικούσαν στην ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων, διότι γιατί την περασμένη Κυριακή από τις 7.30 έως τις 7.50 το βράδυ κινούμενοι με ΙΧΕ πήγαν σε βενζινάδικα των περιοχών Αλλαγής, Τσουκαλαίικων και Αγίου Φλώρου, όπου προμηθευόμενοι καύσιμα και τσιγάρα πλήρωναν με αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.
Αφού τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση, συνελήφθησαν και στην κατοχή της 31χρονης βρέθηκαν άλλα τέσσερα αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των 100 ευρώ. Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε από αστυνομικούς του τμήματος Γαργαλιάνων στο σπίτι των δύο πρώτων συλληφθέντων, του 23χρονου και της 33χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου-αερίου, δύο μαχαίρια κυνηγίου, μια σιδηρογροθιά και ένα πτυσσόμενο κλομπ. Στη συνέχεια, προέκυψε ότι ο 23χρονος και ο 33χρονος είχαν προ ημερών εισάγει στη χώρα μας από τη Βουλγαρία δέκα πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ τα οποία διέθεσαν στη Χώρα Μεσσηνίας, στη Ζαχάρω Ηλείας και στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας και τα υπόλοιπα κατά τη διαδρομή από τη Βουλγαρία ως τους Γαργαλιάνους.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο Βούλγαρος ενεργώντας από κοινού με 33χρονο Αλβανό και 26χρονο Ρουμάνο τον περασμένο Αύγουστο παρέδωσε σε Έλληνα 63χρονο για εκμετάλλευση αντί του ποσού των πέντε χιλιάδων ευρώ μια 27χρονη Ρουμάνα. Ο 26χρονος Ρουμάνος προέκυψε επίσης ότι προήγαγε στην πορνεία και μια 19χρονη συμπατριώτισσά του στην ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων.
Σε βάρος όλων σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια Καλαμάτας η οποία διενεργεί τη σχετική προανάκριση και εστάλη στον εισαγγελέα Καλαμάτας.
Τα χαρτονομίσματα και τα λοιπά ευρεθέντα κατασχέθηκαν.