ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

21.8.12

ΕΛΕΟΣ ΠΟΙΑ - Ο τρόμος βασιλεύει στην Μεταμόρφωση !

 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ !!!
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ;
ΥΠΑΡΧΕΙ  ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ :
ΓΙΑΤΙ  15 ΧΡΌΝΙΑ   ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ  ΣΤΟ  « ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ  » ΤΩΝ ΔΙΩΚΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΟΙ «ΑΓΝΩΣΤΟΙ » ΔΡΑΣΤΕΣ !!!
Μετά τον νέο εμπρησμό που σημειώθηκε το ξημέρωμα της 20ης  Αυγούστου  στον ελαιώνα του Χρήστου  Νικολόπουλου  ( ο 5ος εμπρησμός του φετινού καλοκαιριού ) και την ολική καταστροφή των συστημάτων άρδευσης στον ελαιώνα του Διονύσίου  Πουλή ( έκοψαν σε κομμάτια 3.000 μέτρα λάστιχα ) αναδημοσιεύουμε  το ρεπορτάζ  του Δημοσιογράφου Κώστα Μπούρα που δημοσιεύτηκε  στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της 15ης  Ιουλίου 2012 που παραμένει πάντα επίκαιρο !
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  - Ρεπορτάζ  Κώστας Μπούρας
Ανάστατοι και φοβισμένοι είναι οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης εξαιτίας διαφόρων γεγονότων που έχουν συμβεί στην περιοχή, ενώ βλέπουν ότι από την πλευρά της Πολιτείας και της Αστυνομίας δεν υπάρχει κάποια κίνηση για την προστασία τους.
Εκτός από τις φωτιές που εκδηλώθηκαν στις δασικές εκτάσεις, οι οποίες πλέον είναι συχνές κάθε καλοκαίρι, ακολούθησε η φωτιά σε ένα αγροτόσπιτο κοντά στο χωριό το οποίο ήταν γεμάτο κυψέλες μελισσών -μεγάλο μέρος των οποίων καταστράφηκαν-, η φωτιά που εκδηλώθηκε μέρα μεσημέρι πάνω σε τραπέζι στον
εξωτερικό χώρο ταβέρνας του χωριού, αλλά και βανδαλισμοί σε κήπους κατοίκων. Χθες το πρωί μάλιστα ένας ακόμα κήπος -ο δεύτερος- βρέθηκε με όλα τα κηπευτικά να έχουν κοπεί από την ρίζα τους.
Κανείς δεν ξέρει ποιος ή ποιοι μπορεί να προκαλούν όλα αυτά στο χωριό τους και πλέον υπάρχουν έντονοι φόβοι μήπως συμβούν ακόμη χειρότερα. Γι' αυτό ζητούν την κινητοποίηση τόσο της Αστυνομίας όσο και των εισαγγελικών αρχών.
Οι βανδαλισμοί αυτοί, όπως μας είπαν κάτοικοι της περιοχής, δεν έχουν προηγούμενο και φυσικά ούτε ξέρουν πού μπορεί να φτάσουν.
Βρεθήκαμε στο χωριό και μιλήσαμε με κατοίκους οι οποίοι δεν έκρυψαν τον φόβο τους. Χαρακτηριστικά ο Ηλίας Ρούσσος, που χθες το πρωί είδε το περιβόλι του με τα κηπευτικά κομμένα από την ρίζα, τόνισε:
«Το χωριό είναι σε απόγνωση, αυτοί οι βανδαλισμοί που γίνονται μας έχουν γυρίσει στην εποχή της Κατοχής. Αν αυτά τα πράγματα που γίνονται εδώ, να ξεκωλώνονται περιβόλια, συμβαίνουν την σημερινή εποχή, πρέπει να πάμε όλοι να πνιγούμε.
Καταρχήν απ' ό,τι φαίνεται σε όλες τις υπηρεσίες που έχω απευθυνθεί όλοι δείχνουν αδράνεια, κανείς δεν ενδιαφέρεται να έρθει να δει το συμβάν. Μετά από όλες αυτές τις φωτιές, το κάψιμο αγροτόσπιτου, τις φωτιές μέσα στο χωριό, καταλήξαμε σε βανδαλισμούς στα χωράφια. Σήμερα ήρθα να ποτίσω το περιβόλι και το βρήκα όλο κομμένο.
Αντιπαραθέσεις δεν έχω με κανέναν, αλλά ακόμη και να είχα προτιμότερο ήταν να μου σπάσει το κεφάλι παρά να γίνει αυτή η δουλειά, αλλά πριν μια εβδομάδα κάτι ανάλογο είχε γίνει σε διπλανό περιβόλι. Το χωριό είναι σε απόγνωση, αν οι αρχές δεν λάβουν κάποια μέτρα είμαστε άξιοι της τύχης μας.
Ο καθένας πλέον τώρα σκέφτεται αν θα πρέπει να φάει από το περιβόλι που έχει, μήπως είναι ραντισμένα με κάτι. Αυτά τα πράγματα δεν τα είχαμε ζήσει ποτέ στο χωριό, οι υπηρεσίες πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους, ακόμη και ο εισαγγελέας να επέμβει».
Από την  πλευρά του ο Αρης Βάκαλης μας είπε: «Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και υπάρχει έντονη ανησυχία. Είναι κάποιοι που μπαίνουν σε μποστάνια και τα καταστρέφουν, έχουν κάψει ένα σπίτι σε αγρόκτημα και δεν βλέπουμε από την Αστυνομία καμία κίνηση. Υπάρχει μεγάλος φόβος, οι γέροι κλείνονται μέσα στα σπίτια τους καθώς φοβούνται, αυτό το λέω με πίκρα γιατί ήμουν 30 χρόνια αστυνομικός».
Ο Γιώργος Πουλής συμπλήρωσε: «Υπάρχει ανησυχία σε όλο το χωριό, έχουμε τις φωτιές την μία μετά την άλλη, τώρα πάνε και ξεκωλώνουν τις ντομάτες από τα κτήματα, κάτι πρέπει να γίνει, να ληφθούν υπόψη σοβαρά αυτά τα πράγματα, το χωριό μας είναι τρομοκρατημένο. Πρέπει να ληφθεί μια μέριμνα, να υπάρχει καλύτερη αστυνομική επιτήρηση, τώρα δεν έχουμε τίποτα».
Από την πλευρά του ο Κώστας Μαθιόπουλος επισήμανε: «Τώρα τελευταία έχουμε πολλά κρούσματα, ο κόσμος είναι ανήσυχος και εγώ ο ίδιος ανησυχώ ότι κάτι θα συμβεί. Πρέπει να γίνει κάτι, να υπάρξει κάποια κινητικότητα από την Αστυνομία. Αυτά που γίνονται δεν είναι λογικά πράγματα, δεν είναι σωστά».