ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

28.8.12

Η Μεταμόρφωση άνοιξε το "πύρινο σκηνικό " σήμερα στην Μεσσηνία !


Χωρίς προηγούμενο!!! Μετά τον... εμπρησμό στη Μεταμόρφωση, η μία μετά την άλλη φωτιά στη Μεσσηνία

Το σημερινό δεν έχει προηγούμενο για τη Μεσσηνία, τουλάχιστον όσον αφορά την συχνότητα των περιστατικών. 
Με το νομό στο... κόκκινο, οι φωτιές ξεπηδούσαν η μια μετα την άλλη, με την πλέον ανησυχητική εκείνη στην Μεταμόρφωση που έφθασεμιαν... ανάσα από τα σπίτια. Και δυστυχώς η ιστορία και το... κακοστημένο σενάριο εκεί, δεν έχει τέλος, με τους εμπρησμούς τον έναν πίσω από τον άλλο.
Χαρακτηριστικό την ώρα που το συνεργείο της τηλεόρασης BEST βρισκόνται στο ποτάμι κάτω από το χωριό, νέο... μέτωπο ανοιγόταν στην αυλή!!! των πρώτων σπιτιών. 
Απίστευτα σκηνικά, με τον Γ. Μπαχούμα (αντιδήμαρχο Πύλου – Νέστορος) να ζητά την παρέμβαση των αρμοδίων και της δικαιοσύνης. Τελικά, χάριν στις υπεράνθρωπες προσπάθειες (και απόλυτα συντονισμένες) από γη και (ευτυχώς) αέρα τα δύο σημεία έσβησαν στα 20 μέτρα από τα σπίτια.
Κι ενώ η φωτιά, βρισκόταν εκεί σε κατάσβεση, νέο μέτωπο άνοιξε λίγο μετά τις 4 στην περιοχή κοντά στον Αγ. Φλώρο, και από εκεί σειρά πήρε το Πεύκο και η Μικρομάνη. 
Τα αεροπλάνα δεν σταμάτησαν καθόλου από την μάχη των πυρκαγιών, δήμοι και εθελοντές έκαναν και με το παραπάνω τη δουλειά τους και τελικά και η άλλη φωτιά που ξέσπασε στο Αριοχώρι ελέγχθηκε.Οι φωτιές συνεχίστηκαν με πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν το ένα στοην Μαραθούπολη γαργαλιάννων και το άλλο ποιό επικινδυνο στον αετό κυπαρισσίας
Αξίζουν συγχαρητήρια και στον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Βασίλη Καπέλιο, που βρισκόταν όλη μέρα από το ένα μέτωπο στο άλλο, δίνοντας καίριες και αποτελεσματικές οδηγίες και συντονίζοντας τις πυροσβεστικές δυνάμεις.