ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

29.8.12

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ –Οι φλόγες έσβησαν μέχρι …να ξανανάψουν !

Από το  newsmessinia.blogspot.gr/2012/08/blog-post_8603.html

Γράφει ο Πύλιος 
ΚΕ ΤΑΤΟΥΛΗ - ΚΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ - ΚΕ ΑΛΕΥΡΑ ΠΑΡΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ...ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ « ΠΥΡΙΝΟ ΟΛΕΘΡΟ » ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ! 
Ένα νέο κύμα εμπρησμών ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες στην Μεταμόρφωση θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων αφού οι φλόγες έγλυψαν τα πρώτα σπίτια του χωριού .
 Η καταστροφή σε ελαιοκαλλιέργειες και στον δασικό πλούτο είναι σημαντικές παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής, εθελοντών και κατοίκων οι φλόγες διέσχισαν τα κτήματα της περιοχής και κατέστρεψαν ότι έβρισκαν στο πέρασμά τους.
ΠΡΟΚΑΛΕΙ μεγάλες απορίες και ερωτήματα  στους κατοίκους η « ΑΔΥΝΑΜΙΑ » του Α/Τ .Πύλου και της Π.Υ Γαργαλιάννων να εντοπίσουν και να οδηγήσουν στην Δικαιοσύνη τον δράστη ή τους δράστες των εμπρησμών ( 8 εμπρησμοί μόνο το φετινό καλοκαίρι – 3 στο διάστημα της τελευταίας εβδομάδας ).
Συνολικά τα τελευταία 15 χρόνια ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι σημειώνονται δεκάδες εμπρησμών στην περιοχή , χωρίς έως σήμερα να έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος στο θέμα του εντοπισμού του δράστη ή των δραστών .
Το μέγεθος των εμπρησμών αλλά και η χρονική τους διάρκεια δείχνουν ολοφάνερα την ανεπάρκεια των τοπικών υπευθύνων στην αντιμετώπιση του προβλήματος .
Μήπως έφθασε ή ώρα η κεντρική εξουσία να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με το «Φαινόμενο Μεταμόρφωση » . 

ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ περισσότεροι από ΕΚΑΤΟ εμπρησμοί τα τελευταία χρόνια να καταλήγουν στο Αρχείο την ώρα που στην υπόλοιπη Ελλάδα μόνο για το φετινό καλοκαίρι εξιχνιάσθηκαν περισσότεροι από 250 εμπρησμοί και οι δράστες οδηγούνται στην δικαιοσύνη, στην Μεταμόρφωση να ….μην κινείται φύλλο στο πλαίσιο των ερευνών 
ΚΕ ΤΑΤΟΥΛΗ – ΚΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ -ΚΕ ΑΛΕΥΡΑ Οι ευθύνες σας να δώσετε λύση στο πρόβλημα είναι τεράστιες …ΠΡΙΝ θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα και ανυπολόγιστη Οικολογική καταστροφή