ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

1.6.14

ΜΑΝΙΑΚΙ - Η ΑΦΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ»

Στην Τοπική Κοινότητα Μανιακίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στον τόπο θυσίας του Ήρωα του 1821 Γρηγορίου Δικαίου Παπαφλέσσα και των Αγωνιστών της Μάχης του Μανιακίου, πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 31 Μαΐου 2014, η εκκίνηση της  Λαμπαδηδρομίας για τη διεθνή συνάντηση στίβου «Παπαφλέσσεια».

Στο πλαίσιο της τελετής για την έναρξη των αγώνων τελέσθηκε Τρισάγιο στον τόπο θυσίας και  αφή του Ιερού Φωτός από το Καντήλι του Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου, ενώ ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μανιακίου, κ. Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Το ταξίδι της Ιερής Φλόγας ξεκίνησε ο μαθητής του δημοτικού σχολείου Βλαχόπουλου, Μαρίνος Μαθιόπουλος, ο οποίος αν και μικρός στην ηλικία   απέδειξε ότι δεν υπάρχουν εμπόδια μπροστά στην τιμή της μεταφοράς της Ιερής Φλόγας! Οι μαθητές της Δ.Ε. Παπαφλέσσα συνέχισαν τη Λαμπαδηδρομία ακολουθώντας τη διαδρομή Μανιάκι – Τουλούπα Χάνια – Βλαχόπουλο – Χατζή – Πετρίτσι – Καζάρμα – Ριζόμυλος – Βελίκα – Μεσσήνη – Καλαμάτα. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η υποδοχή από τους κατοίκους των χωριών, οι οποίοι χειροκροτούσαν τους νεαρούς Λαμπαδηδρόμους μοιράζοντας ευχές.

Φτάνοντας στο Εθνικό Στάδιο της Καλαμάτας οι μαθητές-λαμπαδηδρόμοι έτυχαν θερμής υποδοχής, με τις φωνές των παρευρισκόμενων να τους αποθεώνουν. 
Η λαμπαδηδρόμος Σταυρούλα Μπαρακάρη μετέφερε τη Φλόγα εντός του Σταδίου και  άναψε το βωμό, δίνοντας έτσι το έναυσμα για την έναρξη των «Παπαφλεσσείων» αγώνων.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, ευχαριστώντας την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και το Κέντρο Υγείας της Πύλου για τη συνεργασία τους στην ασφαλή μεταφορά της φλόγας και των μαθητών, δήλωσε: «Για μια ακόμη χρονιά με δική της πρωτοβουλία, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος, οργάνωσε τους χώρους και τις συνθήκες για τη συνέχιση της τελετής της Αφής, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι στηρίζει τον αθλητισμό και προσφέρει έτσι την ευκαιρία στις νέες γενιές να αθληθούν αλλά και να ψυχαγωγηθούν δημιουργικά.  Ας είναι η σημερινή μέρα αιτία για να βάλουμε όλοι τη Φλόγα της Ειρήνης στις καρδιές μας.».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του δήμου Πύλου-Νέστορος, κ. Γιάννης Σαρδέλης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μανιακίου κ. Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βλαχοπουλέων Αθήνας, κ. Γεώργιος Χρονάς, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βλαχοπούλου και πλήθος κόσμου.