ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

21.10.09

Καποδίστριας 2 - Γιατί πρέπει να καταργηθεί άμεσα ο δήμος Παπαφλέσσα ..


Να λοιπόν γιατί δικαιώνεται η επιλογή του ΥΠΕΣ Γιάννη Ραγκούση που θέλει να καταργήσει αυτά τα εκτρώματα που δημιούργησε ο Καποδίστριας 1 και ονομάστηκαν δήμοι και τα οποία έβαλαν ταφόπλακα στα χωριά μας .
Φθάσαμε στο μάζεμα των ελιών και δεν υπάρχει αγροτικό οδικό δίκτυο να πάμε στα χωράφια μας οι περισσότεροι δρόμοι είναι αδιάβατοι .Βλέπετε τα λίγα τσιμέντα και χαλίκια που έπεσαν στην Μεταμόρφωση έπεσαν επιλεκτικά σε κομμάτια δρόμων και …οικόπεδα φίλα προσκείμενων στην δημοτική αρχή .
Όποιος είναι αντίθετος στην πολιτική του δημάρχου στην …πυρά .
Άλλωστε για αυτόν ακριβώς τον λόγο στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Κυριακής η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης αρνήθηκε να επικυρώσει με την ψήφο της τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής στο θέμα της αγροτικής οδοποίας στην Μεταμόρφωση.
Αλλά το αυτί του δημάρχου δεν…ιδρώνει για αυτόν προέχει η εξυπηρέτηση των κολλητών και των υμετέρων.
Σκεφτείτε αγαπητοί αναγνώστες ότι το μοναδικό έργο στα 11 χρόνια ύπαρξης αυτού του δήμου είναι ο δρόμος Μεταμόρφωση –Μυρσινοχώρι και αυτό είναι έργο διαδημοτικό μαζί με τον δήμο Νέστορος και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι υπερβάσεις που έγιναν πληρώθηκαν από την ΣΑΤΑ της Μεταμόρφωσης.
Το άλλο έργο της αλλαγής του δικτύου ύδρευσης από Δεξαμενή έως δημοτικό σχολείο είναι μια …πονεμένη ιστορία και λίαν συντόμως θα διαβάσετε στοιχεία της χρηματοδότησης που θα προκαλέσουν ….σεισμό.
Το νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης με χρήματα εξασφαλισμένα από την ΣΑΤΑ του χωριού μας ενταγμένα επί τρία συνεχή έτη στο Τεχνικό πρόγραμμα Μεταμόρφωσης με ορισμό εργολάβου ομόφωνα από το Δημοτικό συμβούλιο από τον περασμένο ….Ιανουάριο αλλά κατόπιν πιέσεων « αόρατων » δυνάμεων της δημοτικής αρχής ο εργολάβος δεν εγκαθίσταται με αποτέλεσμα το Νεκροταφείο μας να είναι ΝΤΡΟΠΗ για τον πολιτισμό μας και τον σεβασμό στην μνήμη των νεκρών μας.
Το δημοτικό μας Σχολείο βρίσκεται στην κατάσταση που βρισκόταν το 1972 όταν και κτίστηκε πόρτες ..παράθυρα έχουν σαπίσει τα κεραμίδια της σκεπής σπασμένα το αγροτικό μας ιατρείο σε άθλια κατάσταση έγινε μάλιστα θέμα στο δημοτικό συμβούλιο αν μπορεί ο δήμος να πληρώνει τον μισθό της Καθαρίστριας που είναι …..20 ευρώ τον μήνα ( εδώ τα σχόλια …περιττεύουν )
Ο Δημοτικός φωτισμός άλλη μια πονεμένη ιστορία επί τρία χρόνια η Πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου ζητάει μέσα από το Τεχνικό πρόγραμμα να μπούν τρείς κολώνες ηλεκτροφωτισμού σε δρόμους που οδηγούν σε σπίτια κατοίκων αλλά επειδή οι κάτοικοι δεν είναι ψηφοφόροι της δημοτικής αρχής ….Φωνή βοώντος εν τη ερήμω . Αυτά είναι λίγα παραδείγματα που αναφέρω χαρακτηριστικά για το χάλι που έφθασε το χωριό μας ο Καποδίστριας 1 υπάρχουν πολλά ακόμα που θα τα αναρτήσω σε άλλες δημοσιεύσεις.
Να λοιπόν γιατί πρέπει να σβήσουν από τον χάρτη άμεσα αυτοί οι δήμοι που κατέστρεψαν τα χωριά μας αυτοί οι δήμοι που γύρισαν τα χωριά μας στην δεκαετία του 1960 ..προσεχώς αναλυτικά στοιχεία για χρηματοδοτήσεις του χωριού μας που έγιναν μόνο στα χαρτιά αλλά κατέληξαν στον ….Μαγκλαβά στον Αγιο Αθανάσιο στο Βλαχόπουλο και στο ….Μαργελι ..