ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

4.4.12

ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ – Δεν υπάρχουν ..ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ Αρχές ;

ΠΟΙΟΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΨΩΝΗ ;
Μετά τις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 έφθασε ονομαστική χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ ύψους 230.000 ευρώ σε τρείς δόσεις με αιτιολογία την άμεση ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων διαμερισμάτων Μεταμόρφωσης-Μανιακίου και Παπαφλέσσα . Η Μεταμόρφωση από αυτά τα χρήματα δεν είδε …ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ . Σαν κάτοικοι της Μεταμόρφωσης έχουμε ρωτήσει αρκετές φορές που χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα χρήματα αλλά απάντηση δεν έχουμε πάρει .
Σε αίτηση της τέως Προέδρου του Τ/Σ Μεταμόρφωσης κας Γαρυφαλιάς Μανιάτη αν χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα χρήματα και μάλιστα εν αγνοία της ο τέως δήμαρχος κος Περικλής Ψώνης απάντησε εγγράφως πως από τα χρήματα που δικαιούταν η Μεταμόρφωση διέθεσε 40.000 ευρώ για το έργο αλλαγή δικτύου ύδρευσης από Δεξαμενή έως το Δημοτικό σχολείο Μεταμόρφωσης .
Εδώ όμως έρχεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου που σε έγγραφη αίτηση της κας Μανιάτη απαντά δια …χειρός της τέως Περιφερειάρχη κας Αβούρη ότι το συγκεκριμμένο έργο έχει πληρωθεί από την Περιφέρεια μέσω του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ » με χρηματοδότηση 57.400 ευρώ .
Τελικά μπορούμε να μάθουμε από ποιόν πληρώθηκε το συγκεκριμένο έργο ;….
Συνεχίζουμε … στην ίδια έγγραφη απάντηση ο κος Ψώνης αναφέρει ότι το ποσό των 35.000 μεταφέρθηκε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για ….γεώτρηση στο Βλαχόπουλο και ότι μετέφερε χρήματα από την συγκεκριμένη χρηματοδότηση για ….πυρασφάλεια στον Μαγκλαβά και στο Τ.Δ Μαργελίου που σημειωτέον δεν είναι Πυρόπληκτο .
Ρωτάμε λοιπόν με ποιο δικαίωμα ο κος Ψώνης και η παρέα του στον δήμο καταστρατηγησε τις ονομαστικές χρηματοδοτήσεις που δόθηκαν με συγκεκριμένο σκοπό (άμεση ανασυγκρότηση πυροπλήκτων διαμερισμάτων ) και τελικά τα υπόλοιπα 130.000 ευρώ ,που χρησιμοποιήθηκαν και για ποιο σκοπό .
EΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
1.Γνωρίζει η νέα δημοτική αρχή την «απώλεια » των Φακέλλων με τα δικαιολογητικά που είχαν καταθέσει κατόπιν πρόσκλησης της δημοτικής αρχής μετά από εντολή του εισαγγελέα Καλαμάτας οι πυρόπληκτοι «δικαιούχοι » των 3.000 ευρώ .
Γιατί « εξαφανίσθηκαν » οι φάκελοι - Ποιοι τους εξαφάνισαν και για ποιο λόγο ; Άραγε τι θέλουν να αποκρύψουν ;
2.Υπάρχει δωρεά του Ομίλου Πετζετάκη αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 σε λάστιχα άρδευσης ; ο Δήμος Παπαφλέσσα ήταν ανάμεσα στους αποδέκτες της δωρεάς ; ΑΝ ΝΑΙ που χρησιμοποιήθηκαν τα λάστιχα αυτά ;
3.Πέρασαν 8 χρόνια από την δωρεά που παρέλαβε ο τέως Δήμος Παπαφλέσσα από τον οργανισμό Αθήνα 2004 .
Πρίν η λήθη σβήσει τα πάντα μήπως πρέπει να ενημερωθούμε και εμείς οι κοινοί θνητοί τι περιείχε αυτή η δωρεά ( οι κακές γλώσσες μιλούν για κομπιούτερ τηλεοράσεις πλάσματος κλπ ) πόσα κομμάτια παρελήφθησαν ( αναλυτική κατάσταση ) που διατέθηκαν ….αν διατέθηκαν και που βρίσκονται αποθηκευμένα τα εναπομείναντα ( Αναλυτική κατάσταση ) .
Είναι κρίμα και άδικο πανάκριβες συσκευές και ηλεκτρονικός εξοπλισμός του τέως δήμου Παπαφλέσσα να παραμένει στα αζήτητα ή eαν…. χρησιμοποιήθηκε τουλάχιστον να γνωρίζουμε σε ποια σαλόνια έχει …καταλήξει !
Σε συμπλήρωση των ανωτέρω θα θέλαμε να πληροφορηθούμε ….αν έχουν κοπεί από τον τέως δήμο Παπαφέσσα τιμολόγια αγοράς καλλωπιστικών φυτών από ποιόν αγοράσθηκαν και ποια ..η τύχη τους !!
H Δημοτική αρχή Πύλου – Νέστορος σαν διάδοχος του τέως δήμου Παπαφλέσσα έκανε διαχειριστικό έλεγχο και απογραφή για το τι παρέλαβε όπως ορίζει ο νόμος;
ΕΑΝ ΝΑΙ μήπως ήρθε η ώρα να πληροφορηθούν το πορισμά της και οι απλοί δημότες
ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ …..ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΖΟΥΝ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ !!