ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

16.4.12

Γιορτάστηκε το ΠΑΣΧΑ στην Μεταμόρφωση !

Το «Χριστός Ανέστη» γιόρτασαν κάτοικοι και επισκέπτες στην Μεταμόρφωση στον Ιερό ναό των Αγίων Πάντων που πλημμύρισε από κόσμο διψασμένο να βιώσει για μια ακόμη χρονιά τη θρησκευτική του παράδοση στο χωριό μας .
Οι πιστοί συνέρρευσαν στην εκκλησία καταθέτοντας τις ευχές τους για την μεγάλη της Χριστιανοσύνης γιορτή. Η ευχάριστη καλοκαιρία που επικράτησε ( παρά τις μικρές …παρασπονδίες του καιρού ) όλη την Μεγάλη Εβδομάδα ενθάρρυνε τους σκαρμηγκαίους να παρακολουθήσουν μαζικά τις καθημερινές τελετουργίες στον Ναό των Αγίων Πάντων αλλά και τη λιτανεία των Επιταφίου το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.
Οι Σκαρμηγκαίοι έψησαν τον παραδοσιακό οβελία στους φούρνους των σπιτιών τους με λίγες εξαιρέσεις που ο οβελίας ψήθηκε στην σούβλα στις αυλές και στους κήπους ενώ τα κόκκινα αυγά , τα κουλουράκια και τα τσουρέκια αποτέλεσαν μέρος του παραδοσιακού σκηνικού του Πάσχα, που συγκέντρωσε γύρω από το γιορτινό τραπέζι τις οικογένειες για να γιορτάσουν όλοι μαζί πάρα την κρίση την Ανάσταση του Κυρίου ..το Ελληνικό Πάσχα .