ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12.5.14

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΧΑΤΖΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – Κατέστρεψαν το «Καμάρι του» !!!

Άραγε ποιος από τους κατοίκους  της Βουφράδας και ευρύτερα της Μεσσηνίας  δεν γνωρίζει  την ιστορική βρύση Καμάρι ή Καμάρες  που βρίσκεται επί της Επαρχιακής οδού Καζάρμας –Χώρα.

Γενεές  Χατζαίων αλλά και ταξιδιωτών δροσίστηκαν στα κρυστάλλινα νερά της βρύσης που στην ουσία επι εκατοντάδες χρόνια ήταν η ζωογόνος δύναμη για την κωμόπολη Χατζή .

Η ιστορική της αξία ανυπολόγιστη από εκεί ξεκίνησε  η πρώτη στάση εναντίον των Βαυαρών του  Όθωνα για την άγρια φορολογία που είχαν επιβάλλει στην πατρίδα μας στα χρόνια της αντιβασιλείας του και η οποία πνίγηκε στο αίμα .

Στα νερά της βρύσης  έπιαναν σειρά με το χάραμα οι νεαρές Χατζαίισες για να πλύνουν ρούχα και σκευάσματα με τα άλογα και μουλάρια στην γρμμή  προκειμένου να μεταφέρουν σε βαρέλες το πόσιμο νερό στα σπίτια τους.

Οι εργολάβοι του δρόμου δεν σεβάστηκαν την ιστορία της  κλείνοντας με μπάρες τον υπερυψωμένο δρόμο  και καθιστώντας την πρόσβαση σε αυτή ΑΔΥΝΑΤΗ.

Απορούμε όμως με τις τοπικές αρχές και τους συλλόγους που δεν άρθρωσαν ούτε μία λέξη διαμαρτυρίας για την «βεβήλωση » του χώρου .

Ελπίζουμε ότι αναδεικνύοντας το θέμα τουλάχιστον έστω και τώρα ίσως κάποιοι «αιθεροβάμμονες » ενσκήψουν στο πρόβλημα  και δώσουν εκ των υστέρων κάποια λύση προκειμένου αυτό το ιστορικό μνημείο παραμείνει ακέραιο πρίν ο χρόνος το καταστρέψει ολοκληρωτικά

Β.Μ