ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

1.6.12

"ΧΡΥΣΗ ΚΟΜΠΙΝΑ " ΦΠΑ...Και υπάλληλοι της ΕΑΣ στο κόλπο ;

 ΠΡΟΣ ΣΔΟΕ ....ΔΕΝ ΡΙΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΑΣ ΠΥΛΟΥ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ....ΛΑΒΡΑΚΙΑ !!
http://newsmessinia.blogspot.gr/2012/06/blog-post_493.html
Ποινική δίωξη για απάτη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση άσκησε ο εισαγγελέας Καλαμάτας σε 23 αγρότες οι οποίοι εισέπραξαν τεράστια ποσά επιστροφής ΦΠΑ με εικονικά τιμολόγια που διακινούσε στην Τριφυλία το κύκλωμα μαϊμού εμπόρων αγροτικών προϊόντων. 

Επίσης ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική έρευνα προς εξακρίβωση ποινικών αδικημάτων από υπαλλήλους της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας.
 Οπως είναι ήδη γνωστό, τη Δευτέρα στο Καλό Νερό πιάστηκαν μετά από επιχείρηση του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου δύο Αθηναίοι οι οποίοι εμφανίζονταν ως έμποροι αγροτικών προϊόντων, ηλικίας 53 και 48 ετών αντίστοιχα.
 Οι δύο Αθηναίοι κατηγορούνται ως διακινητές εικονικών τιμολογίων και μέσα στο πορτ - μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους βρέθηκαν μπλοκ τιμολογίων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου του ΣΔΟΕ, μόνο στη Μεσσηνία έκαναν αγορές αγροτικών προϊόντων με εικονικά τιμολόγια που ξεπερνούν τα 9 εκατ. ευρώ.
Στον έναν από αυτούς έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Ο άλλος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.
Οι δύο "έμποροι" φαίνεται ότι είναι μέλη κυκλώματος με πανελλήνια δράση, που ξεκινά τουλάχιστον από το 2002. Μάλιστα για να μην εντοπιστούν άλλαξαν τρεις φορές επωνυμία.
Η τελευταία είχε ως έδρα εταιρεία στον Ταύρο Αττικής. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την έρευνα του ΣΔΟΕ μόνο για το 2010 υποβλήθηκαν από αγρότες της Μεσσηνίας και της Αργολίδας εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας 7,6 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία διεκδικούσαν επιστροφή ΦΠΑ 843.000 ευρώ.