ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

5.6.12

ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ - Η Αφή της Φλόγας στο Μανιάκι !


Με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων Ελλήνων και ξένων αθλητών  διεξήχθη το Διεθνές Μίτινγκ Στίβου «Παπαφλέσσεια 2012», το Σάββατο 2 Ιουνίου και ώρα 6.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, που διοργανώνει ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας.
          Βασικό μέρος της Τελετής Έναρξης των «Παπαφλεσσείων» αποτέλεσε η συμμετοχή του Δήμου μας με την Άφιξη της Ιερής Φλόγας.  
Το τελετουργικό αφής της Ιερής Φλόγας και η Λαμπαδηδρομία που ακολούθησε  είναι αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος των «Παπαφλεσσείων». 
Η αφή της Φλόγας έγινε στο Μανιάκι, τον τόπο που θυσιάστηκε ο Παπαφλέσσας. Η μεταφορά της έγινε οδικώς μέχρι τα περίχωρα του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας. 
Εκεί η  λαμπαδηδρόμος μας, την μετέφερε εντός του Σταδίου και  ανάβοντας το βωμό έδωσε το έναυσμα για την έναρξη των «Παπαφλεσσείων» αγώνων που φέτος είχαμε  την συμμετοχή λαμπαδηδρόμου από την Πολιανή, γενέτειρα του Παπαφλέσσα και αυτή η συνεργασία έδωσε άλλο χρώμα στην φετινή γιορτή.
Η Αφή οργανώθηκε με επιτυχία από την ΔΕ Παπαφλέσσα και τον  κ. Χρονά  Άγγελο Δημοτικό Σύμβουλο και Προέδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πύλου-Νέστορος ο  οποίος και χαιρέτησε την εκδήλωση, ενώ συμμετείχαν η Πρόεδρος Εφετών, κ. Γιαννοπούλου Κωνσταντίνα, ο ΔΣ κ. Γαϊτάνης  Δημήτριος,  ο πρόεδρος της ΤΚ Μανιακίου Θεοδωρακόπουλος Παναγιώτης, ο πρόεδρος της ΤΚ Παπαφλέσσα κ. Παναγόπουλος Χρήστος, ο ιερέας κ. Γαϊτάνης  Βασίλειος  ο οποίος τέλεσε και το τρισάγιο, εκπρόσωποι των Τοπικών Συλλόγων, υπάλληλοι του Δήμου, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βλαχοπούλου και πλήθος κόσμου.
Τελειώνοντας επισημαίνουμε την πρωτοβουλία για τη συνέχιση της τελετής της Αφής και τη αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου μας κ. Καφαντάρη  Δημητρίου και του Πρόεδρου  του Αθλητικού φορέα κ. Σαρδέλη Ιωάννη, ευχαριστούμε την ελληνική αστυνομία και τους εκπροσώπους της Τ.Κ. Πολιανής για τη συνεργασία στη λαμπαδηδρομία.