ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

30.6.12

ΑΡΧΙΣΕ ο πόλεμος του νερού στον Σύνδεσμο «ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ »

ΣΧΟΛΙΟ : ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ …Η ΚΟΛΩΝΙΑ  ΜΕ  ΕΝΑ ΑΘΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΜΕ  ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΕΣ  ΠΡΙΝ 50 ΧΡΟΝΙΑ  ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ !ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΜΗΝΕΣ ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !!
Διαβάσαμε μεταξύ άλλων σε άρθρο της εφημερίδας Ελευθερία: Προβλήματα που απασχολούν τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Παπαφλέσσα κι έργα που υλοποιούνται ή έχουν δρομολογηθεί, εξετάστηκαν σε χθεσινή ευρεία σύσκεψη στην έδρα της Ενότητας, στο Βλαχόπουλο, υπό την προεδρία του δημάρχου Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη......εξετάστηκαν κι επιλύθηκαν ζητήματα ύδρευσης, για να μην υπάρχουν προβλήματα το φετινό καλοκαίρι. Για τα προβλήματα ύδρευσης πραγματοποιήθηκε ειδική συνάντηση και με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης “Καπετάν Τέλλος Αγρας“ Θεόδωρο Δεληγιάννη - δημοτικό σύμβουλο Τριφυλίας και τον αντιδήμαρχο του γειτονικού δήμου Στάθη Ανδρινόπουλο, όπου συζητήθηκαν και δόθηκαν λύσεις για σωστή παροχέτευση του νερού, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στα χωριά της Δ.Ε. Παπαφλέσσα.
Πρώτον: Επειδή δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς ειπώθηκε σε αυτή την συνάντηση και αν ζητήθηκε απο τους κ.κ. Ανδρινόπουλο και Δεληγιάννη να βάλει ο κ. Καφαντάρης λίγο χέρι στους ανεύθυνο-υπεύθυνους των χωριών αυτών που μετέχουν στον σύνδεσμο Τέλλος Άγρας.
Δεύτερον: Τα προβλήματα με το νερό.....................
φέτος το καλοκαίρι ξεκίνησαν πολύ νωρίς για το χωριό μας και μάλιστα με μεγάλη ένταση.
και Τρίτον: Δεν έχουμε καμία διάθεση να ρίξουμε Βαλτό -νερα στη δεξαμενή μας για να μην ταράξουμε την άναρχη υδροδότηση άλλων χωριών.
Γι αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το θέμα μιας και δεν υπάρχουν ως φαίνεται υπεύθυνοι να μας ενημερώσουν επίσημα και στο τέλος τέλος να λύσουν το πρόβλημα.
Για την ιστορία του θέματος θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε οτι ο Σύνδεσμος Τέλλος Άγρας διαχειρίζεται την υδροδότηση των χωριών που παίρνουν νερό απο το Αληκοντούζι. Αυτά τα χωριά όπως το Βλαχόπουλο, Σκάρμηγκα κ.α. από την μεριά του δήμου Πύλου -  Νέστορος και από την Τριφυλία:  Πύργος, Αγορέλιτσα. Μουζούστα, Φλόκα, Γαργαλιάνοι και δεν ξέρουμε αν είναι και κάποιο άλλο χωριό, εδώ και πολλά χρόνια μοιράζονται το νερό του Αληκοντουζίου με ευθύνη του συνδέσμου. Τα τελευταία χρόνια ο Σύνδεσμος τα έχει αφήσει στον ¨αυτόματο πιλότο¨. Οι Βλαχοπλαίοι έχουν το νερό μόνιμα ανοιχτό για τα χωριά τους χωρίς να τους ελέγχει κανείς. Ο αγωγός απο τις πηγές μέχρι τα χωριά έχει διαρροές με αποτέλεσμα να χάνεται το περισσότερο νερό στο δρόμο. Όσο νερό φτάνει στα δικά μας χωριά δεν υπάρχει ένας υπεύθυνος για να το μοιράζει έτσι  ο κάθε ένας ανοίγει τη βάνα για το χωριό του και ξεχνάει να την κλείσει για να πάρουν και οι άλλοι. Οι υπάλληλοι του δήμου που έχουν κατα κάποιο τρόπο την ευθύνη να αλλάζουν το νερό, πολλές φορές ξεχνάνε ή δεν προλαβαίνουν να πάνε. Έτσι όπως καταλαβαίνετε η αναρχία βασιλεύει σε όλο της το μεγαλείο.
Θα θέλαμε να αναφερθούμε και στα του οίκου μας αλλά..... αυτά καλύτερα να τα πούμε στην πλατεία τουλάχιστον να τα μάθουμε μόνο εμείς ( αλλά ούτε στην πλατεία δεν μπορούμε να βρούμε κάποιον υπεύθυνο).
Κατά τη γνώμη μας το μπάχαλο είναι ο Σύνδεσμος που δεν μπορεί να διαχειριστεί το νερό και έτσι αυτή η κατάσταση θα συνεχίσει όλο το καλοκαίρι. Και ας φωνάζει ο κ. Δεληγιάννης οτι του χρωστάει ο δήμος 96.000 ευρώ. Γιατί ναί μεν έχει δίκιο, αλλά αυτό έπρεπε να το πεί απο το χειμώνα. Έτσι η λύση είναι στα χέρια του πιο πονηρού ή εκείνου που θα πάρει τα όπλα και θα φυλάει τις βάνες στου Λαγού και στου Τουλούπα τα χάνια.
Αυτά τα γράφουμε όχι γιατί αυτές είναι λύσεις, αλλά γιατί το καλοκαίρι χωρίς νερό δεν περνάει και πρέπει να βρεθεί η λύση άμεσα.
Θα επανέλθουμε στο θέμα όσες φορές χρειαστεί. Δεν ζητάμε λεφτά ούτε για εκδηλώσεις, ούτε για πανηγύρια φέτος το καλοκαίρι αρκεί να βρεθεί λύση στο νερό. Προσοχή! για καθαρό νερό μιλάμε.....