ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ!!
ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗ "ΣΤΑΦΙΔΟΧΩΡΙ " ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ !!
Η σταφίδα είναι το αποξηραμένο σταφύλι. Τρώγεται σκέτη ως γλυκό και προστίθεται συνήθως σε κέικ. Παράγεται από ορισμένες ποικιλίες σταφυλιού όπως η σουλτανίνα ή η Μαύρη Κορινθιακή ποικιλία.
Η κύρια διεργασία παραγωγής έχει να κάνει με την ξήρανση των σταφυλιών στον ήλιο για μερικές ημέρες, ενώ ύστερα μπορεί να χρησιμοποιηθούν ορισμένα πρόσθετα προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα και να επεκταθεί ο
χρόνος αποθήκευσης.