ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

27.7.12

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ το έργο Στον Ι.Ν.Μεταμόρφωσης του Σωτήρος !

ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΙΑ - ΜΙΑ ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ 
Με αφορμή την ανοιχτή πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων» 2007-2013, στον άξονα Προτεραιότητας (08): «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση Ποιότητας Ζωής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», την οποία εξέδωσε η εταιρεία με την επωνυμία Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε. (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε.) ως ενδιάμεση διαχειριστική αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της 23ης Ιουλίου 2012, αποφάσισε την υποβολή προτάσεων για τα ακόλουθα σημαντικά έργα ανάπλασης στο Δήμο, «Αναπλάσεις Κοινοχρήστων Χώρων Πύλου, Πλατεία Οικονομίδη και Πλατεία Παπαφλέσσα», «Αναπλάσεις Παραλίας Γιαλόβης», «Αναπλάσεις στην Τ.Κ. Φοινικούντας», «Αναπλάσεις κλιμάκων Μισυρλή, Πεισιστράτου και Μαιζώνος, στην Πύλο».

Επιπλέον, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε και παρέλαβε τις μελέτες για τα έργα που αφορούν: «Αποκατάσταση κτιρίου Κληροδοτήματος Ταρσούλη - Αξελού» στην Κορώνη, «Διαμόρφωση θέσης Θέας -πλησίον του Δημοτικού Σχολείου στην Τοπική Κοινότητα Παπαφλέσσα», «Διαμόρφωση προαυλίου χώρου Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης & Ανάπλαση του ευρύτερου περιβάλλοντος χώρου στην Τοπική Κοινότητα Μεταμόρφωσης», «Ανακαίνιση & Αρχιτεκτονική αναδιαρρύθμιση εσωτερικών χώρων Δημαρχείου Πύλου & δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων», «Επισκευή και ανάδειξη Κτιρίου Μπάρκα, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Χώρας, της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας» και τη «Γεωλογική Μελέτη καταλληλότητας για την πολεοδόμηση της περιοχής ¨Σαράντου¨ της Δ.Ε. ΚΟΡΩΝΗΣ, Δήμου Πύλου –Νέστορος, της Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Τα έργα αυτά αναμένεται να δώσουν νέα πνοή ανάπτυξης στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, ο οποίος είναι από τους πλέον αναπτυσσόμενους Δήμους, τουριστικά και πολιτιστικά. Επιπλέον, η υλοποίηση των προαναφερόμενων έργων θα συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.