ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

5.11.08

Καζάρμα – Χώρα Κόντρες για την κατασκευή του δρόμου

Ένταση και κόντρες είχε η προχθεσινή ενημερωτική συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας για την κατασκευή του δρόμου Καζάρμα – Χώρα. Ο συνδυασμός «Ανατροπή» κατηγόρησε τη μειοψηφία για κατασπατάληση χρήματος, μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, ενώ από τη πλευρά της η πλειοψηφία μίλησε για έργο που την κάνει περήφανη.Μάλιστα, ο νομάρχης κατηγόρησε τον κ. Χρήστο Μαλαπάνη για αντιπολιτευτική μανία, ενώ άφησε αιχμές για έργα που έγιναν επί δημαρχοντίας του στο Δήμο Καλαμάτας.

Κόντρες

Το θέμα είχε θέσει προς συζήτηση ο συνδυασμός «Ανατροπή» από το καλοκαίρι. Ο κ. Μαλαπάνης αμφισβήτησε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την εκτέλεση του έργου και μίλησε για ασυνέχειες του δρόμου. Αναρωτήθηκε δε, πώς μπορεί να χρειάζεται συμπληρωματική σύμβαση 1 εκατ. ευρώ ένα έργο προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, είπε ότι η επιλογή να κατασκευαστούν μαντρότοιχοι και όχι απλό μπετόν, επιβάρυνε το κόστος. Τέλος, μίλησε για εκκρεμότητες που υπάρχουν από τον εργολάβο, ενώ ζήτησε να γίνεται αυστηρός έλεγχος για τα εκτελούμενα έργα, τονίζοντας ότι δεν υπαινίσσεται κάτι.νΔίνοντας διευκρινίσεις για το έργο, ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτης Γιαννακέας αναφέρθηκε στη σκοπιμότητα και τη λειτουργικότητά του, ενώ σημείωσε ότι στο συγκεκριμένο δρόμο ήταν υποχρεωτικό να κατασκευασθεί λωρίδα πολλαπλών χρήσεων. Εφεξής έχουν αποφασίσει να μη μελετούν μόνο τον κεντρικό δρόμο, αλλά και τους παράπλευρους σε βάθος 70-100 μ. Τέλος, σημείωσε ότι κατασκευάστηκε ένας δρόμος όχι για 3 χρόνια, αλλά για τα επόμενα 30. Ο αντινομάρχης Υποδομών Στάθης Αναστασόπουλος μίλησε για ένα πολύ σπουδαίο έργο για την περιοχή και σημείωσε ότι η Νομαρχιακή Αρχή αισθάνεται περήφανη και έχει εισπράξει πολλά θετικά σχόλια.

Προβλήματα

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία» Θανάσης Πετράκος χαρακτήρισε τις μειωμένες χρηματοδοτήσεις ως αιτία του προβλήματος. Μιλώντας για προβλήματα που υπάρχουν, είπε ότι δύο σπίτια κινδυνεύουν σε περίπτωση πλημμύρας, ενώ πρέπει να γίνει διευθέτηση των ομβρίων υδάτων. Δημόσιο ενιαίο φορέα κατασκευών πρότεινε ως λύση όλων των προβλημάτων ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΣ» Αρ. Δαμαλάς. Ο δήμαρχος Βουφράδος Κ. Κυριακόπουλος εκφράσθηκε θετικά για το έργο, λέγοντας ότι οι επισκέπτες της περιοχής του εντυπωσιάσθηκαν το καλοκαίρι. Ο επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης Γιάννης Λεντούδης σημείωσε ότι δεν αμφισβητεί τη χρησιμότητα του έργου, αλλά υπάρχουν πολλά προβλήματα, όπως ημιτελείς μάντρες, ενώ πριν λίγες ημέρες χτύπησε ένα παιδί. Επίσης, ο αγωγός βρίσκεται σε βάθος 5 μέτρων και αν υποστεί ζημιά, είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Τέλος, ζήτησε μέριμνα για την πέτρινη πηγή στο Καμάρι, η οποία έχει σκεπασθεί με μπάζα. Στη δευτερολογία του ο κ. Μαλαπάνης ανέφερε ότι το έργο έπρεπε να έχει γίνει από το 2ο ΚΠΣ και γίνεται ένα χρόνο μετά το 3ο ΚΠΣ και σχολίασε πως δεν έφερε το θέμα για να αλληλοθαυμαστεί η πλειοψηφία.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο νομάρχης επιτέθηκε στον κ. Μαλαπάνη, κατηγορώντας τον για αντιπολιτευτική μανία, ενώ παρατήρησε ότι θαυμάζει την υπερβολή του. Τον κατηγόρησε ότι αντιφάσκει, ενώ άφησε αιχμές για δρόμους που κατασκευάστηκαν επί δημαρχοντίας του, λέγοντας ότι «έγιναν ζιγκ –ζαγκ ανάλογα με τις πορτοκαλιές και το φράκτη που συναντούσαν».

Πηγή Εφημ. ΘΑΡΡΟΣ