ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

20.3.09

Αγροτουρισμός και παραδοσιακοί χοροί στην Μεταμόρφωση

Συνεχίζει τη δραστηριότητά της στην Περιφέρεια η ΝΕΛΕ Μεσσηνίας με νέα προγράμματα, τα οποία οργανώνονται και υλοποιούνται με τη συνεργασία Δήμων και Συλλογικών Φορέων. Προχθές άρχισαν τη λειτουργία τους τέσσερα προγράμματα, δυο στη Μεταμόρφωση, ένα στη Γιάλοβα κι ένα στη Χώρα, φθάνοντας συνολικά τα τριάντα τέσσερα τμήματα που είναι εν λειτουργία αυτήν τη χρονική περίοδο.

Η πρώτη συνάντηση έγινε στο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης, όπου με πρωτοβουλία του Δήμου και του Συλλόγου Γυναικών συγκεντρώθηκαν δέκα οκτώ γυναίκες της περιοχής, εκφράζοντας την επιθυμία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Αγροτουρισμός».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΝΕΛΕ και νομαρχιακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Φίλος, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γαρυφαλλιά Μανιάτη, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Αθηνά Νικολοπούλου και στελέχη της ΝΕΛΕ.

Το πρόγραμμα αυτό που έχει διάρκεια πενήντα ώρες, περιλαμβάνει θέματα οργάνωσης και διοίκησης αγροτουριστικής μονάδας, αγροτουρισμού και οικονομίας, ανάλυσης νόμων και κινήτρων για τη δημιουργία αγροτουριστικής μονάδας, θέματα συνεταιρισμών και προώθησης παραδοσιακών προϊόντων, κ.λπ.

Τα στελέχη της ΝΕΛΕ επισκέφθηκαν και τη Χώρα, όπου η ΝΕΛΕ σε συνεργασία με τον Δήμο θα συνεχίσει το πρόγραμμα «Παραδοσιακοί Χοροί», στο οποίο θα συμμετάσχουν και νέοι συμμετέχοντες.