ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

31.5.10

Πλήθος πιστών στον εορτάζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στην Μεταμόρφωση παρουσία του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου

Εορτή των Αγίων Πάντων χθες και ο Ιερός Ενοριακός Ναός της Μεταμόρφωσης Άγιοι Πάντες δέχθηκε την πρώτη επίσκεψη του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Από νωρίς το πρωί πλήθος πιστών είχε κατακλύσει τον χώρο του ναού προκειμένου να παρακολουθήσει την θεία Αρχιερατική λειτουργία. Τα μεστά λόγια αγάπης του χοροστατούντος Ιεράρχη Χρυσοστόμου ήταν βάλσαμο στις καρδιές των πιστών στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας .
Στον εσωτερικό χώρο αλλά και στον προαύλιο επικρατούσε το αδιαχώρητο ο Ιεέας της Μεταμόρφωσης πατέρας Βασίλειος Γαιτάνης με αίσθημα ικανοποίησης για την συμμετοχή των πιστών στην Αρχιερατική λειτουργία στον εορτάζοντα Ναό προσέφερε μία μικρά δεξίωση σε κατοίκους και επισκέπτες στα καφενεία της Μεταμόρφωσης με λιτά αλλά πλούσια εδέσματα .
Το εκκλησιαστικό συμβούλιο, κάτοικοι και επισκέπτες που με την συμμετοχή τους έλαβαν μέρος στην Αρχιερατική Θεία λειτουργία μιλούσαν με τα θερμότερα λόγια για την παρουσία του Μητροπολίτη κου Χρυσοστόμου στον Ιερό μας Ναό που έδειξε στην πράξη ότι ξέρει « να αγκαλιάζει » τις μικρές ενορίες και τα χωριά μας που έχουν ξεχαστεί από άλλους αρμόδιους φορείς .
• Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε την απουσία της δημοτικής αρχής του ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΟΥ Δήμου Παπαφλέσσα από τον εορτασμό αλλά και τον πρωτοφανή « Διωγμό » που έχει υποστεί η Μεταμόρφωση αλλά και ο Ιερέας Βασίλειος Γαιτάνης τα τελευταία 12 χρόνια από την συγκεκριμένη δημοτική αρχή .
• Παρά όμως τον « ανηλεή πόλεμο » που δέχθηκε η Μεταμόρφωση και ο Πατήρ Βασίλειος Γαιτάνης όλα αυτά τα « Πέτρινα χρόνια » το φρόνημα αλλα και το θρησκευτικό αίσθημα των « Σκαρμηγκαίων » παραμένει υψηλό και το απέδειξαν με την μαζική τους συμμετοχή στον χθεσινό εορτασμό