ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

25.11.13

ΠΥΛΙΑ - Φθάνει πιά ….χορτάσαμε οράματα !

Χορτάσαμε από οράματα  εξαγγελίες και μεγαλόπνοα σχέδια για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας από τους αιρετούς μας σε Αντιπεριφέρεια και Περιφέρεια Πελοποννήσου .
Ας κοιτάξουμε όμως λίγο και τα μικρά την καθημερινότητα που ο κάθε πολίτης αυτού του τόπου αντικρίζει σε καθημερινή βάση .
Είχαμε το ευτύχημα  (κατά πολλούς)  να επενδύσει στην Πυλία στο Ρωμανού ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος κάνοντας το δημιούργημα του σημείο αναφοράς στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη .
Αλλά….
Για την οδική πρόσβαση  στο συγκρότημα υπάρχουν δύο επιλογές μετά τον κόμβο της Καζάρμας .
Η πρώτη από τον οδικό  άξονα  Σουληνάρι – Χανδρινού –Πύλος  και η  δεύτερη από τον οδικό άξονα  Μεταμόρφωση – Χώρα –Ρωμανός
Στην Πρώτη επιλογή  το κομμάτι του οδικού δικτύου ειδικά στον οικισμό Στενωσιά (Λέζαγα ) θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο  ….Βαγδάτης μετά την εισβολή  των Αμερικάνων
Ενώ η δεύτερη  στο κομμάτι Τουλούπα χάνι –Στροφή Μεταξάδας  η παράκαμψη της Μεταμόρφωσης  παρά τις χρυσοπληρωμένες μελέτες  έμεινε μόνο στα χαρτιά και κανένας δεν γνωρίζει  σε ποια ντουλάπια παραμένουν κλειδωμένες  (οι μελέτες )αν και το ΕΣΠΑ κλείνει.
Το ποιο τραγικό όμως είναι ότι σε απόσταση αναπνοής από  την ναυαρχίδα του Ελληνικού τουρισμού περιοχή της ΠΟΤΑ Ρωμανού υπάρχουν τα Ανάκτορα του Βασιλιά Νέστορα.
Για χιλιάδες  ξένους επισκέπτες  ήταν όνειρο ζωής να γνωρίσουν από  κοντά  τα μοναδικά δημιουργήματα του σοφού βασιλιά της Αρχαίας Πύλου .
Δυστυχώς όμως  τα ανάκτορα αισίως φθάνουν τα ….κρατηθείτε ΔΥΟ χρόνια κλειστά λόγω …έργων .
Άντε τώρα να εξηγήσεις  στον ξένο επισκέπτη τι σημαίνουν έργα από το ….Ελληνικό δημόσιο και τις υπηρεσίες του .
Στην ίδια περιοχή περισσότεροι  από 25.000 κάτοικοι υδρεύονται  για πάνω από 40 χρόνια από τον σύνδεσμο ύδρευσης ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ με δίκτυο κατασκευασμένο κατά το ήμισυ από σωλήνες αμιάντου .
Ας φωνάζουν χρόνια οι ….Κουτόφραγκοι εταίροι μας ότι ο Αμίαντος είναι καρκινογόνος  για τους αιρετούς μας  και τους καρεκλοκενταύρους της δημόσιας διοίκησης  δεν υφίσταται θέμα …μήπως άλλωστε αυτοί και οι οικογένειες τους υδρεύονται από το συγκεκριμένο  δίκτυο η Καλαμάτα και η …Τρίπολη πέφτουν λίγο μακριά .
Στις προσεχείς αυτοδιοικητικές  εκλογές που θα είστε και πάλι υποψήφιοι μιλήστε στους ντόπιους για τα ..οράματα σας,  για την μυθική  Πελοπόννησο για το  «πράσινο περιβάλλον » που θα  δημιουργήσουν οι σκουπιδοεταιρείες  σας και αφήστε στην άκρη τα τόσο …ασήμαντα ,για εσάς προβλήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας και της καθημερινότητας του Πύλιου πολίτη

Β.Μ