ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

24.9.08

Μαύρες σημαίες στους Δήμους για τον Καποδίστρια 2

Η αδυναμία της κυβέρνησης να καταθέσει δημόσια την πρόταση της για τον νέο Καποδιστρια και η προσπάθεια της να μεταφέρει το βάρος της ευθύνης στις τοπικές κοινωνίες, στα Δημοτικά Συμβούλια, στην ΤΕΔΚ και στην ΚΕΔΚΕ,αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους υπό κατάργηση δήμους.
Στις έως τώρα συνεδριάσεις των Δημοτικών συμβουλίων για το συγκεκριμμένο θέμα η άρνηση των αιρετών είναι καθολική για συζήτηση του θέματος αν η κυβέρνηση δεν δεσμευτεί για μια γενναία χρηματοδότηση και την απόδοση οικονομικών πόρων στους δήμους.
Πολλοί κάτοικοι των υπό κατάργηση δήμων ( σύμφωνα με την πρόταση του ΙΤΑ) απειλούν με αντάρτικο δυναμικές κινητοποιήσεις και μαύρες σημαίες
Το κλίμα που διαμορφώνεται στην ύπαιθρο άρχισε να μεταφέρεται από κυβερνητικά στελέχη στα ανώτερα κλιμάκια και διαφένεται ένα προσωρινό πάγωμα των « μεταρρυθμίσεων » με πρόσχημα ότι το οικονομικό κόστος της μεταρρύθμισης είναι δυσβάστακτο την συγκεκριμμένη στιγμή.
Στο προσωρινό πάγωμα των μεταρρυθμίσεων σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις αλλά και αυτές που έπονται.
Τα κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι το πολιτικό κόστος που θα πληρώσουν με την προώθηση του Καποδίστρια 2 θα είναι μεγαλύτερο από αυτό των φορολογικών μέτρων και γι΄αυτό το παραπέμπουν στις …καλένδες