ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

9.9.08

Επιστολή στην Εφημερίδα Θάρρος για δημοσίευμα Μεταμόρφωσης


Κύριε Διευθυντά
Σε απάντηση του άρθρου σας της 7ης Σεπτεμβρίου με τίτλο
« Ποτισμένη με δηλητήριο η Μεταμόρφωση »
έχω να προσθέσω τις δικές μου σκέψεις και θέσεις για την ορθή ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού.
Το θέμα του DDT (διχλωροδιφαινυλοτριχλωροαιθανίο) είχε δημοσιοποιηθεί προ 10 ετιας και είχε γίνει γνωστό μέσα από τα δελτία ειδήσεων των μεγάλων Αθηναικών καναλιών ( Αντ1 ,Mega , Sky , Κανάλι 5κλπ.) σε όλη την επικράτεια .
Καλύφθηκε δε με εκτενή ρεπορτάζ των απεσταλμένων των καναλιών αναλυτικά με απαντήσεις ειδικών επιστημόνων,παρόμοιες χωματερές DDT υπάρχουν ακόμα στην Ήπειρο και στην Μακεδονία.
Απορώ δε με το σερβίρισμα ένος ξαναζεσταμμένου φαγητού και αδυνατώ να καταλάβω τους λόγους του σερβιρίσματος
Σαν Δημότης της Μεταμόρφωσης μεγάλωσα και ανδρώθηκα μέσα σε αυτό « δηλητηριασμένο » τοπίο. Έχω λοιπόν το δικαίωμα να ρωτήσω τους καταγγέλοντες στα χρόνια που ήταν παντοδύναμοι ( Πρόεδροι Κοινότητας επί σειρά ετών ,αγροτοσυνδικαλιστές κλπ )τι ενέργειες έκαναν και τι ευθύνες έχουν που απέκρυπταν αυτό το ένοχο μυστικό.
Γιατί λοιπόν στην παντοδυναμία του δεν κατήγγειλε στους
επίσημους φορείς αυτό το μυστικό και δεν πίεζε τους αρμοδίους για την απομάκρυνση του επικινδύνου (για όλους τους κατοίκους του χωριού μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής) ,DDT.
Αν δεν απατώμαι δε ο καταγγέλων είναι πιστοποιημένος Βιοκαλλιεργητής στην Μεταμόρφωση και μάλιστα έχει χρησιμοποιήσει για πότισμα των καλλιεργειών του νερά που διέρχονται από την συγκεκριμμένη τοποθεσία.
Πώς λοιπόν τα προιοντά του δεν έχουν μολυνθεί από τα δηλητηριασμένα νερά και μάλιστα έχει βραβευθεί για την ποιοτητά τους ?
Ποιος λοιπόν ο σκοπός της « όψιμης » καταγγελίας με ότι αυτή συνεπάγεται ( δυσφήμηση των τοπικών προιόντων,οικονομική ζημιά στους παραγωγούς ) όδηγώντας το όμορφο χωριό μας σε ακόμα μεγαλύτερο μαρασμό
Για την οικονομία του χώρου κλείνω τις σκέψεις μου αναλογιζόμενος τις ευθύνες που έχει ο καταγγέλων απέναντι στην τοπική μας κοινωνία η οποία τον τίμησε πολλάκις με την ψήφο της για την προάσπιση των συμφερόντων της και σήμερα μένει έκπληκτη από την κριτική του στάση και την αποποίηση των ευθυνών του

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Βασίλης Μανιάτης