ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

2.9.08

Διαδοχικοί εμπρησμοί και απορίες στην Μεταμόρφωση

Οι εμπρηστές το φετεινό καλοκαίρι άλλαξαν έδρα, από την Μεταξάδα μετοίκησαν στην Μεταμόρφωση
Αυτό δείχνουν οι τρείς αλεπάλληλοι εμπρησμοί που σημειώθηκαν το φετεινό Αύγουστο στο χωριό μας.
Το πρώτο κτύπημα των εμπρηστών σημειώθηκε στις 22.45 της 6ης Αυγούστου το βράδυ του πανηγυριού στην τοποθεσία Γλυκορίζια στην περιοχή του Αγίου Σωτήρος,με προφανή σκοπό την ματαιωση του πανηγυριού μας.
Ευτυχώς όμως για το χωριό μας και «δυστυχώς γι΄αυτούς »δεν είχαν σύμμαχο τον στρατηγό άνεμο.
Επικρατούσε πλήρης άπνοια και η φωτιά κατασβέστηκε άμεσα από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις.
Το δευτερο κτύπημα των εμπρηστών έγινε στίς 22.30 της 17ης Αυγούστου 11 ημέρες αργότερα στην τοποθεσία « Ψάθρα » στον δρόμο Μεταμόρφωση –Χώρα.
Η φωτιά έγινε αμέσως αντιληπτή από διερχόμενο οδηγό ο οποίος ειδοποίησε την Πυροσβεστική υπηρεσία και πιθανώς είδε τον δράστη .
Η φωτιά με την άμεση συνδρομή του Πυροσβεστικού οχήματος του Δήμου Νέστορος τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο .
Εδώ γεννά απορίες και δημιουργεί ερωτήματα η μη κλήτευση του αυτόπτη μάρτυρα για παροχή πληροφοριών από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Γαργαλιάνων όταν για τις αντίστοιχες περσινές πυρκαγιές στην …Μεταξάδα η ίδια υπηρεσία καλούσε άσχετα άτομα για καταθέσεις από Μεταμόρφωση και Κοντογόνι.
Ο τρίτος εμπρησμός εκδηλώθηκε στις 02.00 τις 24ης Αυγούστου στην τοποθεσία Σικαλίστρα .
Η Φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις έκαψε ελαιόδεντρα και δασικές εκτάσεις αλλά τελικά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο τα ξημερώματα από μεγάλες Πυροσβεστικές δυνάμεις .
Απορίας άξιον είναι πώς η φωτιά δεν έγινε άμεσα αντιληπτή αφού εκδηλώθηκε λίγες εκατοντάδες μέτρα κάτω από το μόνιμο πυροφυλάκιο της Πυροσβεστικής στην θέση στροφή στον δρόμο Χάνια –Μανιάκι
Περικλής Ψώνης Είναι εμπρησμός να συλληφθούν οι δράστες
«Κάθε χρόνο τα ίδια», τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παπαφλέσσα Περικλής Ψώνης και εξήγησε πως στη Μεταμόρφωση κάθε τρεις και λίγο ανάβει μια πυρκαγιά.
Αυτό γίνεται εδώ και 10 χρόνια και ποιος θα αμφισβητήσει ότι είναι εμπρησμός στις 2 τα ξημερώματα:
«Κάποιος με νοσηρό εγκέφαλο φταίει για όλα αυτά. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός. Πού αποσκοπεί αυτή η εσκεμμένη ενέργεια δεν ξέρω. Όλα μπορεί να είναι.
Εκδίκηση, αρρωστημένο μυαλό, συμφέροντα, πού να ξέρω.
Οι τελευταίες φωτιές είναι όλες γύρω από το χωριό. Παλιά τις άναβε σε περιοχή που είχε θέα για να μπορεί να τις απολαμβάνει. Τώρα τις βάζει κοντά στο χωριό. Πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες να βρουν το δράστη.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό. Προχθές είχαμε άλλη φωτιά στην περιοχή. Ανησυχώ ότι αν συνεχισθεί αυτό θα έχουμε θύματα κάποια στιγμή. Πώς να ελεγχθεί μια τόσο μεγάλη δασική περιοχή. Και να την ελέγξεις όσο μπορείς την ημέρα. Τη νύχτα; Είμαι πολύ συγκλονισμένος από αυτά που συμβαίνουν».
Ας ελπίσουμε ότι το φετεινό καλοκαίρι θα κλείσει χωρίς άλλους εμπρησμούς και οι αρμόδιες αρχές θα φανούν ικανές να εντοπίσουν τον ή τους δράστες προκειμένου να τους οδηγήσουν στην δικαιοσύνη