ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

18.5.09

Αποχώρηση από την Συνεδρίαση του Δ/Σ του Δήμου Παπαφλέσσα


Το Υπόμνημα της Προέδρου του Τ/Σ Μεταμόρφωσης Μανιάτη Γαρυφαλιάς προς το Δημοτικό Συμβούλιο Παπαφλέσσα από την Συνεδρίαση του οποίου αποχώρησε διαμαρτυρόμενη


ΥΠΟΜΝΗΜΑ


Της

Μανιάτη Γαρυφαλιάς Πρός

Προέδρου Τ/Σ Μεταμόρφωσης Το Δημοτικό Συμβούλιο

Δήμου Παπαφλέσσα Δήμου Παπαφλέσσα

Κύριε Πρόεδρε του Δημ. Συμβουλίου

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Κύριοι-ες Πρόεδροι των Τ/Σ


Προσερχόμενη στην σημερινή συνεδρίαση του Σώματος, με βασανίζει ένα ερώτημα, που πιστεύω ότι θα προβληματίσει και εσάς.

Τι είναι Ηθικό και τι είναι Ανήθικο σε μια προσωπική αντιδικία?

Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ΗΘΙΚΟ και ΠΡΕΠΟΝ είναι όταν υπάρχει μία προσωπική αντιδικία μεταξύ δύο μελών της ίδιας παράταξης σε ένα Δήμο η Δημοτική αρχή θα πρέπει να κρατά την αρχή των ίσων αποστάσεων ή να παραμένει αμέτοχη.

ΑΝΗΘΙΚΟ είναι η κάθε Αρχή να ταυτίζεται με την μία πλευρά. Αφορμή για αυτό στάθηκε το γεγονός ότι ο Αντιδήμαρχος κος Μαστρογιαννόπουλος Θεόδωρος στα πλαίσια προσωπικής μας αντιδικίας ,χρησιμοποιεί ως συνήγορο του τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου μας.

Αν και τυπικά διατηρεί αυτό το δικαίωμα τουλάχιστον η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να έχει αποτρέψει με τον τρόπο της, τον συγκεκριμένο δικηγόρο να αναλάβει χρέη υπερασπιστή του συγκεκριμένου αντιδημάρχου, όταν μάλιστα η αντιδικία αφορά την συμπεριφορά του κατά μέλους του ίδιου συνδυασμού και αιρετού μέλους του Δήμου.

Συνεπώς η Δημοτική αρχή εκπροσωπούμενη από τον Δήμαρχο αφού δεν απέτρεψε τα παραπάνω καθίσταται είτε σιωπηρά δια της αποχής της είτε ενεργά δια φερόμενων ενεργειών της συμμέτοχος στον διορισμό ως υπερασπιστή συνηγόρου του Αντιδημάρχου του Νομικού Συμβούλου του Δήμου. Πράγμα το οποίο αντιτίθεται προς τις αρχές της ηθικής τάξεως και της πολιτικής της ίσης αντιμετώπισης των μελών του συνδυασμού. Κατά ταύτα δηλώνω ότι αποχωρώ από την συνεδρίαση επιφυλασσόμενη στο άμεσο μέλλον να αποχωρήσω και από μέλος του συνδυασμού μετά τα παραπάνω καταγγελλόμενα.

Με τιμή (Προς το σώμα )

Μανιάτη Γαρυφαλιά